HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2011.12.24. 19:13 Politikazabáló

Kommunikációs praktikák 5. - GyUK

Címkék: kommunikáció mszp tüntetés gyurcsány ferenc kossuth tér lmp gyorskocsi utca kommunikációs praktikák

Gyorskocsi Utcai Koalíció

Bárki bármit is ért rajta, jól hangzik. Van, akinek ez egy új ellenzéket, egy ún. olajfát jelent, más pedig azokat értheti alatta, akiket a Gyorskocsi utcában szívesebben látna. 

2 komment

2011.12.20. 22:22 Politikazabáló

Alkotmánybírósági pofon

Címkék: kormány alkotmány diktatúra Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság tegnap három különböző törvényt (illetve annak részleteit) is alkotmányellenesnek minősített. Mindez elég nagy pofon a kormánynak. Nincs mit szépíteni, teljesen egyértelmű, hogy az eredeti elképzeléseikhez képest több - nagyobb horderejű, korábban vitákat kiváltó - törvényen is változtatniuk kell, és mindez arcvesztéssel jár. Főleg úgy, hogy a kormánypártok által felduzzasztott Alkotmánybíróság döntött így.

De pont ez az, amiért a döntés nem csak a kormánynak kisebb pofon, hanem azoknak is, akik régóta diktatúrát kiáltanak. Akik szerint egy totalitárius rendszer épült ki, ahol senki nem vétózhat, ha alkotmányossági aggályok merülnek fel. Az alkotmánybírósági döntés azt is bizonyítja, hogy nincs még diktatúra, mégis van példa a fékek és az egyensúlyok működésére. Bár sokan nem szeretnék, úgy látszik, még él a demokrácia. 

 

3 komment

süti beállítások módosítása