HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2012.08.27. 12:00 Politikazabáló

Pintér Sándor, a rendőrség és a HVG

Címkék: rendőrség online média korrupció TEK Pintér Sándor HVG Hajdú János

A korrupcióval vádolt főrendőrök letartóztatását követően jelentős átszervezés kezdődött a rendőrségnél. Hogy ez indokolt-e, vagy sem, azt nehéz megítélni, de biztos, hogy az, ahogy eddig működtek a dolgok, nem volt túl hatékony, vagy túl sok korrupt rendőr volt szolgálatban. Természetesen a bíróság jogerős ítéletéig senki nem tekinthető bűnösnek, de a gyanúsítások és a bíróságok által elrendelt előzetes letartóztatások igen súlyosak, és elég beszédesek. Mindez rendkívül kínos a rendőrség számára, hiszen az alvilággal való összefonódás gyanúja a szervezet hitelét veszélyezteti. Az ilyen esetek - az átlagemberek mellett - a tisztességes, becsületes rendőrök számára lehetnek a legdühítőbbek. Természetes, hogy ezek után elindul egy megtisztulási folyamat, és az is érthető, hogy a rendőri (miniszteri) vezető komoly átalakításba kezd.

Nem vitás, hogy Pintér Sándor radikális átszervezésbe kezdett. Hogy ez indokolt-e, nem tudjuk, de valamilyen változás biztos kell. Egyesek szerint Pintér is csak egy szereplő az alvilágban, mások szerint az alvilági körök támadják, mert nem félt hozzányúlni a korrupt, alvilággal összefonódott rendőrökkel. Hogy mi a teljes igazság, azt nem tudhatjuk, az újságírók, bűnügyi újságírók dolga kideríteni. Legutóbb Hajdú János TEK-vezető állt ki az átalakítások mellett, ő azért elég hiteles (figura) katona, hogy a szavára adjunk. (Az is igaz, hogy neki is Pintér a főnöke.)

De hogyan tálalják az átszervezéseket a HVG-nél? Az online kiadás teljesen egyoldalúan. Minden héten kijön legalább egy írás a rendőrségi átszervezéssel kapcsolatban, és a bulvárt meghazudtoló módon tálalják az eseményeket, olyan címekkel, hogy "Pintér vérfürdője: lubickol az alvilág", "Pintér megtörte a rendőrséget", és hasonlók.  

HVG Pintér.jpg

Nehéz kideríteni az igazságot, az alvilági ügyek olyanok, mint a Kennedy-gyilkosság, talán soha nem derül ki a teljes igazság. Lehet, hogy Pintér valóban "vérfürdőt" rendezett. De nem lehet, hogy ennek oka van? Miért tartóztattak el ennyi befolyásos rendőri vezetőt? Vagy a bíróság minden esetben indokolatlanul rendelte el az előzetes letartóztatást? Ha igen, a HVG miért nem ment utána? Ha nem, akkor jól működött eddig a rendőrség? Lehet, hogy most lubickol az alvilág, de akkor mit csinált eddig, fürdőzött? Pintér is az alvilág része, vagy csak a HVG szállt rá? Kinek az érdekeit védi a HVG?  Egy biztos, látványosan rászálltak Pintérre, és náluk teljesen egyoldalúan tájékozódhatunk ebben a kérdésben. 

HVG Pintér 2.jpg

Most elindult valamilyen folyamat. Hogy mi lesz a vége, mi fog még kiderülni, nem tudhatjuk. A rendőrség hitelessége a tét, de ezzel összefüggésben az újságírók, jelen esetben a HVG online hitelessége is éppúgy a tét része. Ahogy jogos elvárás a korrupció nélküli rendőrség, ugyanúgy jogos elvárás a hiteles tájékoztatás. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása