HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2014.12.21. 22:00 Politikazabáló

Urizálás a szellem a palackból

Címkék: urizálás Fidesz Kövér László Lázár János Pokorni Zoltán

Lázár a HírTv-ben azt mondta, nem kérdés, hogy nem szabad urizálni, az a kérdés, hogy ezt a párton belül ne üzengetéssel oldják meg. Igen, ez is egy nagy kérdés, hogy a már kialakult helyzetet hogyan oldják meg. De nem szabad elfelejteni, hogy miért jutott ide az egész vita, miért eszkalálódott, hogy magasabb rangú pártvezetőknek is meg kellett szólalniuk.

Ha nincsenek milliókat érő utazások, órák, több tízmilliós lakások, akkor nincs téma, nincs miről beszélni, és Lázárt, Rogánt, Szijjártót is elsősorban a munkájuk miatt lehetne kritizálni. Nem kell okot adni rá. De miután ezek vannak, többeknél, így téma is van bőven, és úgy látszik, hogy senki nem szólt még nekik, hogy itt most meg kellene állni (legalább egy percre). 

Lázár - érthető módon - párton belül tartaná a vitát, hiszen valóban nem tesz jót egy pártnak, ha a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak a prominens vezetők. Viszont ne felejtsük el, hogy azoknak se tetszik az urizálás, akik megválasztották őket. Ezért is zuhant akkorát a Fidesz népszerűsége. Márpedig ezután ezt a vitát már nem lehet párton belül tartani. Jobboldali értelmiségiek is felszólaltak az urizálás ellen, lásd Jókai Anna és Vizi E. Szilveszter megnyilvánulásait a Heti Válaszban. Márpedig ők is a választók, sőt, az eddigi szimpatizánsok véleményét közvetítik.

Ezért nem lehet már ezt a vitát már párton belül tartani. A szimpatizánsok is számonkérik a megválasztott képviselőket, kormánytagokat, hogy nem erről volt szó, nem ezt várjuk tőletek. Az idealistáknak mondhatjuk, hogy mindez egy szép megnyilvánulása a demokráciának, ami normális. Ha nem látnák, hogy sokaknak a párton belül se tetszik ez az urizálás, végleg elfordulnának a Fidesztől. Azzal végeznék ki igazán a kormányt, ha nem szólnának. Ezért nem volt haszontalan Pokorni és Kövér figyelmeztetése, sőt, talán pont ők mentik meg a pártot. 

14 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr587002961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.22. 13:40:05

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.12.22. 13:38:03

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.22. 12:56:16

hogy karja a párton belül tartani ha a tvben nyilatkozik róla???

saját macskám 2014.12.22. 13:01:32

lentről jön démoni formába

Gyorgy Nagy 2014.12.22. 13:54:05

Ki az a Lázár ? Csak nem az a hódmezővásárhely paraszt gyerek?

Jolka40 2014.12.22. 14:14:27

Köszönet a sajtónak!!!

randomuser1 2014.12.22. 14:51:40

abszolúte nem is értem, miért baj, ha a kőgazdag jónépek gazdagokra jellemző életmódot folytatnak..
az lenne perverz, ha szegénybe nyomnák ilyen vagyon mellett!

Netuddki. 2014.12.22. 18:06:58

Urizálás? Nem urizálás amit csinálnak, hanem bűncselekmény...

Netuddki. 2014.12.22. 18:07:59

@Emmanuel Goldstein: A kádárnak is trabantja volt.
De tuti nem várt rá 5 évet...

randomuser1 2014.12.22. 18:16:30

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: hát igen, mert a gazdasági elit hogy lehet politikai elit is egyben, ez az összeférhetetlenség tipikus esete..

inuitdog 2014.12.22. 19:35:03

Az úrizálás egyik állami megvalósulása lenne a múzeumi negyed. Aki a látványterveket megnézi nem fog hinni a szemének, egy gyerek igényesebbet tervezne. Miközben tegnap majdnem eltörtem a lábujjamat a Hősök Tere díszburkolatának egy 2-3 cm magasan kiálló
elemén, mely teljesen feljött és kiemelhető. Lehet, hogy a CBA lóverseny hatásos eredményeként. Inkább a tér díszburkolatát kellene felújítani, ott jár a rengeteg turista, amiről Baán álmodik.

Larry Silverstein 2014.12.22. 19:47:16

Urizálni felesleges luxusbutaság. A fidesz öregjei tudják ezt, kell egy pofon a pubiknak.

kvadrillio 2014.12.22. 22:07:47

pár év...és senki nem emléxik rá..ki volt lázárka....A LOPÓ --- TÖK.

kvadrillio 2014.12.22. 22:08:55

Mihail Gorbacsov: „Amerikát meg kell állítani. Baráti módon megállítani.”
Mihail Gorbacsov: „Amerikát meg kell állítani. Baráti módon megállítani.”

Archív fotó. © Fotó: REUTERS/Hannibal Hanschke

A Szovjetunió első elnöke, Mihail Gorbacsov, a Russia Today tévécsatorna műsorvezetőjének, Szofiko Sevardnadze-nek adott interjújában elmondta, hogyan látja a mai világhelyzetet, a NATO keleti irányú előrenyomulását, az Oroszország-ellenes szankciókat és a Krímt. Az interjú rövid változatát ajánljuk Önök figyelmébe.

1. rész

Ön szerint a NATO miért folytatja előrenyomulását keleti irányban?

Ez a politikai kultúrájuk. És katonai kultúrájuk. John Kennedy, a karib-tengeri válság tapasztalataival rendelkező ember azt mondta, hogy „idehallgassanak, ne démonizáljuk az oroszokat. Ugyanolyan emberek, mint mi, gyermekeket kívánnak nevelni, békében élni, örülni stb.”

Mit mondott még John Kennedy? „Ha Önök azt hiszik, hogy a jövő világa a Pax Americana, akkor Önök tévednek. Vagy a világ mindenki számára lesz, vagy egyáltalán nem lesz.” Ez abszolút igaz. Keményen, ridegen megmondva, de ez a valóság.

Most pedig azzal kezdődött, hogy az amerikaiak hirtelen elkezdtek magukról beszélni… Véget ért a hidegháború, együtt fejeztük be, és népeink közös győzelme volt ez. Az amerikaiak pedig állítják: „Hogyhogy? Mi nyertük meg a hidegháborút, mi vagyunk a győztesek. Mi.”

Egye meg a fene, élvezzétek ezt, ha már annyira akarjátok. De ebből az következik, hogy ha az amerikaiak arattak győzelmet, akkor levonják a következtetést: „Semmit sem kell változtatnunk. Mi győztünk, a világ a lábunk előtt hever. Miért is változtatnánk bármit is? Helyes politikát folytatunk.” És a legutolsó dolog, amit javasoltak: egy új… szuperbirodalom kialakítását. Amerika parancsolni akar a világnak.

Mennyi erőt áldoztunk fel annak idején, mennyi készletet emésztettünk fel. Végül a megbékéléshez értünk, elindultunk ezen az úton… és mi, mindez hiába volt?

Lehet kiegyezni, ha van bizalom egymás iránt, ha hiszünk a másik félnek. Köztünk volt bizalom, és ez sikerült. Aztán pedig ez az impérium. Az amerikaiak utat tévesztettek. Az egyoldalú, egypólusos világ kialakítására irányuló minden kísérlet zagyvaság, agyrém.

Ön Nobel-békedíjas. És Barack Obama is a Nobel-békedíj nyertese. Ön hogyan viszonyul ahhoz, hogy Obama az Ön kollégája, mondható, hogy Önök egy klub tagjai?

Barack Obama számára ez egyfajta előleg volt – a politikában ilyesmi szintén lehetséges. Egyszer St. Louisban tartottam előadást. Amikor befejeztem, felállt egy fiatalember és a következő kérdéssel fordult hozzám: „Elnök úr, mit tanácsolna nekünk, az amerikaiaknak?” Én rákérdeztem: „Miről van szó?” – „Na láthatja, hogy mennyire rosszul mennek a dolgok itt nálunk. Egyre rosszabb a helyzet Amerikában”. Én így válaszoltam: „Tetszik tudni, ez valami újdonság. Eddig mindig Amerika osztogatott tanácsokat nekünk. Bár senki nem kérte erre, de mindig tanácsot adott. Nem, én nem fogok Önöknek tanácsot adni. Önök, az amerikaiak, rendelkeznek mindennel, ami szükséges a tisztánlátáshoz és a döntéshozatalhoz.”

Akkor felállt egy másik fiatalember, mondja: „Támogatásomat szeretném kifejezni kollégámmal. Mégiscsak, mondja már meg. Ön átélte mindezt. Valamit nekünk is tenni kell.” Mondom: „Na jó, nem fogok Önöknek sem menetrendet, sem menüt adni. Egyszerűen azt hiszem, hogy Amerikának egy saját peresztrojkájára van szüksége.” És a teremben lévő 10 vagy 15 ezer ember mind felállt és állva tapsolt.

Egy interjúban Ön azt is megmondta, hogy az Egyesült Államok világzsandárként lép fel. Azt képzeli magáról, hogy csakis ő képes megvédeni a békét. De vajon ki az ellenség? Kivel szemben védekezik?

Szerintem nincs kitől védekeznie, ez kiagyalt dolog. Ellenségre van szüksége, hogy visszatérhessen a nyomásgyakorlás politikájához, a parancsolás politikájához. E nélkül nem tud meglenni. Ennélfogva Amerikát meg kell állítani. Baráti módon, partneri módon megállítani.

Azt hiszem, realistáknak kell lennünk. Amerika olyan jelenség, amelyikkel számolni kell a világban, és bizonyos joga van ahhoz, hogy szava kellő súllyal essen a latba és hogy valamilyen döntéseket hozhasson az egész világ érdekében, de napjainkban a vezető szerep csakis partneri, kollektív jellegű lehet.

ria.ru/interview/20141219/1039016564.html#14189938578134&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration#ixzz3MLgQ5ksh
Oroszország, USA, interjú, Mihail Gorbacsov, Russia Today, Politika

Megosztom:
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/2014_12_22/281587156/

NU, RÁ.....SOKAN EMLÉKEZNEK MÉG...:)

vaitouda 2014.12.22. 22:48:42

Lázár Jankó: egyszer el kell számolnod a dolgaiddal.
Mint ahogy megbántad az asszonyverést is.
Előbb vagy utóbb, de biztosan számot adsz a szarságaidról.
Mindannyian ezt tesszük...

randomuser1 2014.12.22. 23:00:53

@vaitouda: csak bizonyos kultúrkörben, ha van esze, buddhistának áll, akárhányszor csont nélkül visszaztér és kezdheti elölről!
süti beállítások módosítása