HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

  • Online Távmunkás: Majd jönnek a fideszes megmondóemberek, hogy írásban meglincseljék azt a fideszes kormánytisztvise... (2017.08.06. 19:04) Migránsok a Balatonon!
  • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Nyugati szövetségesek kellenek, de csak ha ezek nem liberálisok. Addig elég a semleges viszony. (2017.04.17. 12:06) Miért jó ez?
  • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Semmi. Soros egy jelképe csak a háttérhatalomnak. Halálával nem fog megszűnni a háttérhatalom népe... (2017.04.06. 20:34) De mi lesz, ha Soros György meghal?
  • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: @Tibi !: Az internet ide is elér, hiába gágogsz gazdád parancsára... (2017.04.04. 16:21) Plakátkampány 2017
  • s.g.l.: Pardon, első elküldése nem jelent meg, 3-4x frissítettem, semmi, visszaraktam, újra elküldtem erre... (2016.12.28. 05:18) A HírTv fordulata

2016.10.06. 20:58 Politikazabáló

A gyermekotthonok borzalmai és a miniszter felelőssége

Címkék: lemondás gyermekotthon molesztálás nevelőintézet Balog Zoltán EMMI

Nemrég derült ki a nagyobb nyilvánosság számára is, hogy az egyik nevelőotthonban lányokat, a másik gyermekotthonban fiúkat, molesztáltak, molesztálnak a mai napig (!), volt olyan lány, akit teherbe is ejtettek (!). Az egyik érintett gyermekotthon vezetője 26 éve vezeti az intézményt. 26 éve senki nem tudott semmit tenni ellene. Nemrég állami kitüntetésben is részesült az egyik érintett igazgató, "János bácsi". Van ennél felháborítóbb? Ki tudja hány áldozata lehet csak neki? 

Ha megvizsgáljuk, hogy politikai értelemben kinek a felelőssége, akkor gyorsan eljutunk a legfelsőbb szintekre. Mivel nem egyedi, egyszeri esetekről van szó, hanem szakszóval fogalmazva rendszerszintű problémáról beszélhetünk, ezért egyértelmű a miniszter felelőssége. Illetve azoké is, akik még önkormányzati fenntarthatóság alatt "felügyelték" az intézményeket. Mert nem felügyelték, vagy nagyon nem jól. 

Ha tavaly állami kitüntetésben is részesült az egyik érintett, akkor a minisztériumban egyáltalán nem tudták, tudják, mi folyik ott. Az állam nem tudta, nem tudja megvédeni a legelesettebb állampolgárait. Ennek a politikai felelőssége pedig egyértelműen a miniszteré. Még akkor is, ha Balog Zoltánnak emberként, gyakorló keresztényként ugyanúgy fájhat ez az egész. 

Ilyen helyzetben egyet tehet, az pedig a lemondás benyújtása, vagy legalább a felajánlása. A vizsgálatok, átszervezések már nem hozzák vissza az öngyilkosságba menekülő gyereket, és nem tudja meggyógyítani az átélt sebeket. 

21 komment