HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

 • Online Távmunkás: Majd jönnek a fideszes megmondóemberek, hogy írásban meglincseljék azt a fideszes kormánytisztvise... (2017.08.06. 19:04) Migránsok a Balatonon!
 • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Nyugati szövetségesek kellenek, de csak ha ezek nem liberálisok. Addig elég a semleges viszony. (2017.04.17. 12:06) Miért jó ez?
 • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Semmi. Soros egy jelképe csak a háttérhatalomnak. Halálával nem fog megszűnni a háttérhatalom népe... (2017.04.06. 20:34) De mi lesz, ha Soros György meghal?
 • MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: @Tibi !: Az internet ide is elér, hiába gágogsz gazdád parancsára... (2017.04.04. 16:21) Plakátkampány 2017
 • s.g.l.: Pardon, első elküldése nem jelent meg, 3-4x frissítettem, semmi, visszaraktam, újra elküldtem erre... (2016.12.28. 05:18) A HírTv fordulata

2016.02.18. 23:00 Politikazabáló

Meddig tartható Habony?

Címkék: botrány Fidesz Habony Árpád

A legutóbbi botrány már tényleg csak hab a tortán, volt itt minden az elmúlt években, ha visszagondolunk kicsit, akkor emlékezhetünk rá, tényleg csak néhányat felsorolva:

 • Gucci táska a Parlamentnél
 • Szerb utcai ingatlan és annak kérdőjelei
 • Szabálytalankodás Andy Vajnával az anyósülésen (azóta se derült ki, kié az a VW Transporter...)
 • Nincs jövedelme, állása, vagy mégis van? (Csak nemrég alapított céget, azt is miből?)
 • Azóta sok állami hirdetés áramlik az új cégekhez.
 • Szipogós Ibiza (azt se lehet leírni, amit mindenki tud...) 
 • Főtanácsadó vagy sem? (Ilyen sincs, mindenki tudja, hogy a tűz közelében van, a forrásnál, legközelebb. Lehet ködösíteni, hogy hivatalosan nem az államnak dolgozik, csak fölösleges, mert nem ez a lényeg.)
 • Képek a Szépművészetiből
 • Ingyenlagzi a Szépművészetitől

Mi jöhet még? Mit bír el a közvélemény? Meddig tartható fenn ez az állapot Orbánnak? Mikor válik terhessé? Amíg a migránskérdés, az adócsökkentés, a jól teljesítő gazdaság, az alacsony munkanélküliség és a CSOK uralják a közbeszédet, addig igen sokáig. De lassan eljön az idő, amikor Habony már vállalhatatlan teher lesz. (Szerintem már eljött.) 

Persze, az is lehet, hogy valahol jó nekik, hogy van valaki, aki nem kormánytag, nem párttag, nem az állami szférában dolgozik (ténylegesen), mégis mindig róla szólnak a negatív hírek. Egy titokzatos személy, aki lehet túl van misztifikálva, de mindig ő a téma, és nem a kormányzat, vagy annak munkája, szerepelői. Az ellenzék és a sajtó folyamatosan őt wuduzza. Mivel közpénzek közelében van, a legfontosabb közszereplők mellett, ez rájuk is árnyékot vet, nem is kicsit.

Valójában abból, hogy a felmerült kérdésekre nincsenek kézzelfogható válaszok, állandóan megy a ködösítés, semmi sem transzparens körülötte és az őt érintő állami pénzek körül, nem jöhet ki jól belőle a kormány. Hamarosan el kell dönteni, meddig tartható fenn ez az állapot. Ugyanakkor nagy kérdés: hogy oldható meg, hogy oldható fel? Megkapja a selyemzsinórt, mint Simicska? Annak se lett jó vége, a háború most is dúl. Vagy ha ő a mindent összekötő és mindenkit jól ismerő Kapcsolat, akkor ki mondja meg neki, hogy most elég? Vagy már túl sok mindenkinek túl sok érdeke fűződik hozzá? Lehet, már csak ő mondhatja meg, mikor lép hátra? Lehet, hogy mát túl nagyra nőtt? Ezekre a kérdésekre a kormányzatnak is meg kell találnia a választ, mert a botrányok nem szűnnek...

 

4 komment