HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2016.12.27. 21:32 Politikazabáló

A HírTv fordulata

Címkék: média politika Népszabadság Kálmán Olga HírTv M. Kiss Csaba

A G-nap után nem sokkal hírtelevízióvá alakult az m1, és ezzel az igazán fanatikus Orbán-hívők is megtalálták az új tv-jüket. Ahogy a print médiában a Magyar Nemzet helyett a Magyar Időket olvashatják. Igen ám, de azért eddig is volt egy olyan - fogalmazzunk így - jobbos réteg, akik maradtok az oldalon, kritikusak Orbánnal, főleg a Habony, Vajna, Mészáros Lőrinc, Rogán és barátai által generált problémákat nehezen veszi be a gyomruk, de maradtak a konzervatív oldalon, maradtak a HírTv-nél, amit vagy 10 éve néznek.

Műsorvezetőkben és -készítőkben volt vándorlás az m1 és a HírTv között, ide és oda is, de a tv maradt a jobboldalon. Érezhető a váltás a G-nap után, sokkal kritikusabbak Orbánnal, és van egyfajta közeledés a Jobbik felé, de nem annyira szembetűnő, mint az m1 egyoldalú jobbossága vagy az ATV baloldalisága. A magyar médiapiacon mindenképpen a színvonalasabb, értékesebb televíziók közé tartozik a HírTv.

Viszont nem tudom, hogy mennyire veszi be az eddigi közönség gyomrát Kálmán Olga, M. Kiss Csaba és a Népszabadságtól (!) igazolt Varga G. Gábor. Meg ki tudja, ki jön még? Vagy ki megy? Legutóbb Sárfalvi Péter ment el helyettes államtitkárnak. Pedig ő a G-nap után is maradt. Ahogy sokan mások is.

Ha egy új réteg bevonzása a cél, akkor még sikerülhet is, például Veiszer Alinda műsora is igen színvonalas, és nem feltétlenül politikai, sőt, sokszor inkább kulturális, olykor tudományos, inkább az emberre, az alkotóra, a tudósra, a művészre kíváncsi. Bár a Geszivel való beszélgetésben minden benne volt, mit gondol Alinda a mai magyar politikai helyzetről. De Kálmán Olga nem ilyen.

Összességében úgy érzem, az eddigi törzsközönség inkább morzsolódni fog a legutóbbi nagy változásoktól.  

3 komment

süti beállítások módosítása