HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2019.01.09. 21:28 Politikazabáló

Vágó Gábor NER bojkottjáról

Címkék: politika bojkott Vágó Gábor NER rabszolgatörvény túlóratürvény

Mint ismert, Vágó Gábor (LMP) a túlóratörvényt alkalmazó, valamint a NER oligarchák cégei ellen bojkottot hirdetett.

Vágó arról beszélt, hogy minden nap csendesen ki lehet állnia az embereknek a számukra fontosnak tartott értékekért, ugyanis az ellenállásnak nem csak a tüntetéseken és a parlamentben van helye, hanem a mindennapokban is.

Vágó azt is mondta, hogy bojkottálni lehet a NER-t kiszolgáló cégeket, példaként pedig azt említette, hogy az emberek ne menjenek be oligarchák cégeihez, mint például például Vajna Tímea fánkozójába, ne menjenek a CBA-ba vásárolni, a vállalkozók kerüljék Mészáros Lőrinccel az üzleti kapcsolatot, a vásárlók pedig ne válasszanak olyan termékeket, amelyek olyan multinacionális vállalatok gyáraiban készülnek, amelyek kihasználják a kizsigerlő rabszolgatörvény adta lehetőségeket.

Egy fánkozót el lehet kerülni, sőt, Andy Vajna kaszinóit is, le lehet mondani mondani a NER nyomtatott és online termékeiről. Ráadásul ezeken még pénzt is spórolhatunk, vagy az utóbbi kerülésével megőrizhetjük mentális egészségünket.

Ugyanakkor mennyire hatásos az, hogy elkerüljük a sarki CBA-t, és ne vegyünk Henkel termékeket? Vagy egyéb, multi által termelt terméket. Ha nem a CBA-ba megyünk, akkor inkább az Aldiba vagy a Tescoba? Esetleg a Sparba, a Lidlbe vagy az Auchanba? Ez nem életszerű. A multik már rég letarolták a magyar piacot. De ez önmagában nem feltétlenül a baj. Ők legalább megfizetik az alkalmazottaikat. Nem úgy mint a CBA, amit nem azért fogunk elkerülni, mert a NER része, hanem azért mert igénytelen, koszos, drága és még a fizetések is alacsonyabbak a multikhoz képest. 

Arról nem is beszélve, hogy a Henkel-gyár Körösladányban olyan embereknek ad munkát, akiknek más lehetőségük a környéken egyáltalán nem lenne. És van még egy pár ilyen multi Magyarországon. Megbüntetjük ezt a gyárat, hogy a végén kevesebb munkavállalója legyen? Biztos ez a legjobb módszer a nyomásgyakorlásra?

Melyik magyar kis- és középvállalat az, amelyik elkerüli a lehetőséget, hogy valamelyik Mészáros-céggel üzleteljen elvi okokból? Ki az, aki ezt ma megteheti? Amikor ott tartunk, hogy magyar vállalkozók kapnak visszautasíthatatlan ajánlatokat a nem is árult cégükre, vagy tömegével nyitnak cégek fióktelepeket Felcsúton, mert akkor esélyük lehet valamilyen kis megbízásra. Arról nem is beszélve, hogy lassan minden szegmensben ott a NER, ha belegondolunk, hogy a szállodaipartól a bankokon át az erőművekig mindenhol, tényleg minden szegmensben jelen vannak. Már minimum 6 tőzsdei cégben van érdekeltsége Mészároséknak, aki időközben három év alatt az ország leggazdagabb embere lett. Majd ne vegyünk áramot, mert tulajdonosok lettek egy erőműben? Ez nem életszerű. Azt talán meg lehet csinálni, hogy ne bankoljunk itt vagy ne vásároljunk ott, de aki a vállalkozását életben akarja tartani, vagy a családja megélhetését nézi, az bizony alkalmazkodni fog a feltételekhez, és megnyitja azt a bankszámlát az MKB-ban, mert nincs más választása, nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye. 

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy úgy tarolta le a magyar piacot a NER, ahogy korábban a külföldi multik a magyar piacot. Pár éve még talán működött volna, de már nem életszerű Vágó Gábor javaslata. Megtehetjük, hogy a Lokált nem vesszük el, a Figyelőt nem vesszük meg, a fánkot nem esszük meg. De ezek nem fogják megdönteni a NER-t.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2814552184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.10. 08:39:47

Nem veszek ezentúl vágódeszkát! Bojkott!

nemecsekerno_007 2019.01.10. 16:24:06

Növesszen bajuszt minden ellenzéki tüntető. A nők is...

dare 2019.01.10. 16:57:02

"De ezek nem fogják megdönteni a NER-t"
Senki nem állította ezt.
Ez inkább csak gondolatserkentésre lenne jó, ami persze már most megjósolható mennyire lesz hatásos.
Semennyire.
De azért ne Vágó Gáborral vitessük már el ezt a balhét.

nnnnnnnn 2019.01.10. 18:26:47

és mikor olvastunk olyat egyszer is az elmút9 évben hogy a mészáros vagy valamelyik érdekeltsége nem fizetett volna ki egy alvállalkozót vagy ilyesmi? soha. emlékezzünk mi volt a szocik idejében. állandó körbetartozások, csődbe húzott alvállalkozók tömkelege. most ilyen nincs.

kritizator 2019.01.10. 18:34:15

@nnnnnnnn: ha, ha, ha
Mészáros meg a piacon való megmeretkezes.

Húzd a a fejed orban hatsojabol

Populista Pista 2019.01.10. 19:04:43

Kerüld a szúró-vágókat. Akár István akár Gábor.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.10. 19:38:36

A legyszerűbb, el kell menni dolgozni külföldre, ezeknek a tetveknek egy csavart se szabad behajtani. Többet lehet keresni kinn, a ner oligarcha meg tönkremegy bele.

Boross Bence 2019.01.10. 19:41:23

"De ezek nem fogják megdönteni a NER-t."

Nem szép dolog Vágótól, hogy nem dönti meg a NER-t.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.10. 19:49:08

És az is lényeg, hogy a kint megkeresett pénzt nem szabad itthon elkölteni, mert az is a ner költségvetést gyarapítja. Teljesen függetlenedni kell a nertől a fideszférgektől. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy kinn minden kaja sokkal minőségibb, a sör, sör, a tej tej a kenyér meg kenyér. A piaci áron, rezsicsökkentett, a valóságban drágult gáz, áram és lakásbérlet is sokkal olcsóbb kinn a bajoroknál. Viszont a fizetés háromszor annyi, tehát jóval többet lehet spórolni. A fiam például forintban 300 ezret tud félrerakni minden hójapban úgy, hogy kint él, ott vesz mindent, lakást bérel, autót is vett, aminek sokkal kedvezőbb a fenntartása is mint orbanszutyokisztánban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2019.01.10. 21:16:32

@nnnnnnnn: Ez simán hazugság. Csak azért nem olvastál róla, mert nincs aki megírja, de saját ismeretségi körömben is sok mindenkit vert már át NER-lovag.
Vagy akár nemfizetés helyett esetleg egyszerűen lenyúlják a vállalkozást. Erre is van számos példa.