HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2020.01.22. 22:44 Politikazabáló

Pokorni védelmében

Címkék: ügynökakták lusztráció Pokorni Zoltán

Pokorni Zoltánt mostanában sokan támadják, amióta sírva beszélt nyilas nagyapjáról. Valahogy úgy, hogy mindez tiszteletre méltó, de keveset tett. Ezt meg azt meg amazt kellene tennie, és akkor járna el helyesen. Fialától kezdve Braunon át sokan kritizálják.

Pokorni volt az, aki 2002-ben apja ügynökmúltja miatt is sírva nyilatkozott a sajtónak. Akkor lemondott a pártelnöki és a frakcióvezetői tisztségeiről. 

Tehát adott egy politikus, ráadásul jobboldali, polgári értékekkel, aki egyszer azért mondott le, mert az apja a kommunista állambiztonsággal együttműködött, majd közel 20 évvel később a nagyapja nyilas múltja miatt került a középpontba. Már az egyik is elég súlyos lehet, de a sors gondoskodott róla, hogy mindkét vállán legyen elég teher. Könnyei őszinték.

Egyik esetben sem belülről vagy a családjától értesült ezekről a családi múltat érintő dolgokról, hanem mindkét esetben mások hozták nyilvánosságra. Az apja esetében a mai napig nem tudjuk, ki volt az, aki mindezt elővette a fiókból... 

Pokornit lehet támadni, de ő volt az egyetlen, aki ilyen terhelt családi múlttal kiállt a nyilvánosság elé, és mellébeszélés nélkül szembenézett ezzel. Lehet utána csinálni. Biztos vannak még páran, akik ezt megtehetnék. 

Hogy a politikai életben vagy a magyar társadalomban miért maradt el ez a szembenézés, a múlt feltárása, az nem az ő egyszemélyes felelőssége. Azért lehet hibáztatni az összes hatalmon volt vagy lévő politikai oldalt, hogy ez nem történt meg. Például az ügynökakták a mai napig nem nyilvánosak. Ebben a Fidesz felelőssége is óriási, hiszen az elmúlt 10 évben ők kormányoztak. Valószínű ez már nem is fog megtörténni, ha igaz, hogy a Fidesz-KDNP-ben már több a korábbi ügynök, mint a mai MSZP-ben. Sajnos ma már néhány történészen kívül senkit nem érdekel, hogy lehet(ett) akár napjainkig egykori ügynök alkotmánybíró, államtitkár, sportvezető, stb. 

De ez csak egy szelete ennek a történetnek. Magyarországon a lusztráció és a családi tragédiák feldolgozása is elmaradt. 

Pokorni kiállása becsülendő és követendő, támadása hiteltelen és értelmetlen. Aki most ezt teszi, az nem segíti a feldolgozást, sőt. 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6715421978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.23. 05:22:36

Az ügynökakták megbízhatósága kétes, így közzétetelük felelőtlenség lenne.

2020.01.23. 06:50:20

pokornival nem az a baj, hogy náci meg komcsi felmenői voltak,hanem azért kellene szégyellnie magát, mert fideszes !

nemecsekerno_007 2020.01.23. 20:10:39

Várjuk Dobrev Klára, Bauer Tamás és Pető Iván hasonló coming out-ját...

Voyager10 2020.01.23. 21:46:55

A felmenőit senki nem választja meg.

Viszont a bűntársait igen...

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2020.01.23. 21:56:56

Jaj, majd mindjárt elkezdem sajnálni, hát szegény...

Ja, nem. Pontosan Pokorni volt az, aki a tiltakozások ellenére, a jogerős határozatokat leszarva gondoskodott arról, hogy egy olyan szobor emlékezzen a háború áldozataira, ami az elkövetők által használt jelképet jeleníti meg. Én még emlékszem a 2010 előtti Pokornira. www.origo.hu/itthon/20090615-turulszobor-xii-kerulet-elodazna-a-bontast-pokorni.html

És Pokorni ma is hallgat. Néma akkor, amikor Wass Albert szobrot avatnak a Radnóti Művelődési Ház előtt. Egy rossz szava, semmi panasza nincs, hogy az elkövetőkért rajongónak szobrot állítanak oda, ahol az intézmény az áldozatról van elnevezve.

Pokorni sírása hazugság, politikai marketing, semmi több.

György Attila Révai 2020.01.23. 22:02:36

Ez a téma egy idő óta újra és újra előkerül. Az ember még a gyerekeiért is csak ideig-óráig vállalhat felelősséget. A felmenőkért nem. Némi gondolkodás után erre mindenki rájön. Vannak, akik nem akarják tudomásul venni céljaik elérése érdekében.

Európai téridő 2020.01.23. 22:11:50

@h.kovacs: Mint tudod, Moldova H. Kovács nevű hősében a h hazudóst jelent. Aműgy pedig internáci balfax hülyelvtárs csicskabirkabaromság ez a "fideszezés".

illaim 2020.01.23. 22:38:31

@Európai téridő: Igazad van, mert az valóban pontatlan kifejezés, a fidess SA csürhéjének a leírásához! Nem meríti ki az igazság, jelen esetünkben az aljasság minden szeletét! LOL

illaim 2020.01.23. 22:42:03

@nemecsekerno_007: A te felmenőidről mit írnak az eltitkolt ügynök akták? Esetleg rólad? Ha ilyen terelési kényszer alatt élsz! LOL

n3spr3ss0 2020.01.24. 05:24:04

Nagypapa nyilas pribék, papa rákosista besúgó, unoka fideszes vezető. Ritka "szép", igazi magyar család.

Hungryhorse 2020.01.24. 07:18:11

Pokornik nem "jobboldali", hanem egy gyáva szdsz-es, aki nem tartotta hasznosnak fodorékkal lelépni és vadliberálisként tombolva segitett az első orban qrmány megbuktatásában, asszisztálva a magyarbálinti kultúrmocsok terjesztéséhez.
Olyan mértékben volt vállalhatatlan a pártban, hogy eldugták pénzcsinálónak a hegyvidékre, ahol azért uraloghat, mert erre még - szoros felügyelettel - képes, liberált díszpöcsként.
A nagyapja meghalt a háborúban, amit róla tudhatunk jórészt olyan hazug vádak sora, melyek ellen se védekezni nem tudott, se tisztességes eljárásban nem vizsgáltak ki egy aljas vádat sem soha.
Ha tett is bármit, ami törvényt sértett, az csak csepp volt a háborús jogsértések óceánjában és eltörpül a szovjet és a meszalló szovjetek hátan hatalomba mászó zsidó/kommunista banda rémtettei mellett, melyek kapcsán a kutya se kért a magyaroktól bocsánatot soha, nem is szólva a szenvedések és áldozatok után kaszálható végtelen kárpótlások közötti különbségről.

Tehát rajk, körmösbauer, földes, apró, eisenberger csemetéinel lehet verni a tamtamot bátran!
Gyurcsanyné ávós nagyapja által lopott zsidó villája se nagyon zavarja az itt nácizó, magyarozó galiciai gyűlöletgombócokat - a többi ávós lopott vagyonáról és büntetlenségéről nem is szólva...

Visszatérve a jellemgyenge pokornikhoz: szerencsésebb lett volna, ha nem nyalja a zsidók seggét ezek után, hanem emléket állít a zsidó/kommunista terror hegyvidéki áldozatainak, majd lelép szepen csendben vezekelni - már ha a krokodilkönnyein túl érez is bármilyen felelősséget a felmenői kapcsán.
Nem érez, olcsó színjáték ez. Is.
De a szovjet, majd a zsidó/kommunista terror áldozatairól méltó megemlékezésre nem tellett tőle, meg a pártjátol se a hegyvidéken, helyette annak a zsidó/kommunista gobbinak van szentélye a kerületben aki színésztársai tucatjait deportáltatta és tiltatta le a szinpadról évtizedeken át major alnevű szinten zsidó kommunista bűntársával, miközben agresszív leszbikusként csemegézgetett a fiatal színésznőket terrorizálva.
Végül de nem utolsó sorban:

Jellemző, ahogy a zsidó/kommunista hála nem maradt el, az egyoldalú viszonzatln gesztusok milliói mintájára.
Tanulságos, már akinek az eddigi esetek nem voltak azok.

A magát és halott ősét porba gyalázó majom pokornikot is megköpködi a gyűlölet népe, mert senki nem tud olyan mélyre csúszni-mászni, ami nekik elég lenne.
A gyűlölet népenek az (ön)gyűlöletből és kárpótlásból sosem elég!

Megérdemled pokornik!
Takarodj a cimboráiddal együtt!

a windows egy szemét 2020.01.24. 07:18:42

Ezt a szerepet kapta, így a többi nyilas és komcsi felmenőkkel ennyire nem büszkélkedő tetves féreg fideSSgörény jobban el tud sunnyogni a susnyásban.

Amúgy senki ne ijedjen meg, láttam általa aláírt szerződéstervezetet, a valóságban ő pontosan ugyanaz a féreg lehúzós és átverős gerinctelen tetű mint a többi fideSSes komcsi, hű az ősei eszméihez.

O1G

Hefe 2020.01.24. 08:01:38

poki tudta hogy hova csatlakozzon. Azert nem a nyilasokhoz vagy az avosokhoz, mert azok mar nincsenek, ez az egyeduli ok.

Európai téridő 2020.01.24. 09:57:19

@illaim: A te "pontosításod szellemisége pedig a Sztálin út 60 alatti ÁVO rossz emlékeit idézi fel, internáci balfax hülyelvtárs csicskabirkabarom!

2020.01.24. 10:23:39

Sajnálnám Pokornit ha volna időm. Jaj, szegény sírt ! De miért csak most ? Hiszen már régen tudta hogy a nagyapja nyilas tömeggyilkos volt, az apja pedig spicli, vagy ha úgy tettszik besúgó.
Vajon azokért akik a 2 vh-ban , meghaltak, megfagytak, vagy eltüntek, azokért sírt ? Vagy azokért akik kuláklistások, '56-os " disszidensek " voltak és külföldön élték le az életüket, messze a családjuktól ? Értük vajon mikor fog sírni ?

Hogy ne bélyegezze meg senki, mert ők is magyarok ? Nem !!! Ők nem magyarok, ők tömeggyilkosok és besúgók, vagy ha úgy tettszik spionok ! Hordozza csak Pokorni nyugodtan a bélyeget, a homlokán , éljen úgy vele a mindennapokban, mint azok akiknek családtagjai, gyerekei hurcolták és élték ezzel e "bélyeggel " a régmúlt időkben.

Ám nem kell itt álkönnyeket és önsajnálkozó módon sírást végezni, mert a Pokorni részesült mindabból a jóból és az előnyökből, amit a nagyapa,az apa tettei után jutalomként kapott. Mert ha nem igy lett volna, akkor ma valahol ő is a juhokat őrizne a Hortobágyon. Vigye csak , hordozza csak a " maga keresztjét ",még ha nehéz is-- mert az mindenkinek megvan, ha tettszik, ha nem.

nemecsekerno_007 2020.01.24. 17:41:27

@illaim: Mi ez a személyeskedés?! Meg a mellébeszélés?!

A drága ex-komcsi famíliák mikor állnak ki a magyar társadalom elé, hogy a 40+30 éves sz@rkeverésük miatt bocsánatot kérjenek?!?!

Utána meg húzzanak el a közéleből...

Vagy megint a szokásos kettős mérce a "ballib" oldalon?!

Az MSZP-SZDSZ összeborulás?!?!?

...és még ti ugatjátok Orbán Viktort?!
süti beállítások módosítása