HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2022.04.04. 21:41 Politikazabáló

MZP védelmében

Címkék: fidesz összefogás ellenzék MZP választás2022

Logikusnak tűnik, hogy a vesztes pártok vezetői (Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Kanász-Nagy Máté) Márki-Zay Pétert hibáztatják a vereségért. Mindenért ő a hibás, a pártvezetők semmiért. Logikus, tapasztalt politikushoz való hozzáállás, de nem igazán gerinces. Ráadásul az a Jakab Péter mondja, akit az előválasztás során raktak helyre az előválasztók. Ezek után sokat nem tett hozzá a kampányhoz. A parizeres szavazókat sem sikerült hoznia. Az a Gyurcsány Ferenc, aki még mindig nem érzi, hogy egy ellenzéki választási győzelem érdekében vissza kellene vonulnia. Teljesen. Hány elvesztett választás kell még ahhoz, hogy ezt megértse? A Fidesznek nagyon jó, hogy van. Elszámoltatni soha nem fogják, de reklámozni annál inkább. Amíg a forntvonalban van, remek ajándék a Fidesznek. Az LMP a Kutyapárt eredményét se hozta volna önállóan, a kampányban szinte végig néma gyerekek voltak, sok szavazatot nem hoztak az összefogásnak. Talán Ungár Péter tette a legtöbbet a pártból. Pontosabban fogalmazva: talán csak Ungár Péter tett valamit a pártból.

Márki-Zay Péter a vereség után is ki tudott állni a színpadra. Elismerte a vereségét. Csak Donáth Anna és Karácsony Gergely volt képes felmenni hozzá a választási vereség után. 

Márki-Zay Péter sok hibát vétett, talán túl sokat beszélt, olykor félreérthetően és rosszul foglamazott. Többször hibázott. Ugyanakkor olyan politikus, aki képes bocsánatot kérni, kevés ilyen van. A polgármesterség és hét gyerek mellett teljes erőbedobással kampányolt. Fáradhatatlanul hitt abban, hogy leváltható a Fidesz. Sok fiatalnak reményt adott. Ez sok más ellenzéki vezető politikusról nem mondható el. Vona Gábor és Karácsony Gergely példája után lehetett tudni, hogy mit fog tenni vele a fideszes propaganda, hogy mit fog kapni a választási kampányban. Mindezt békésen tűrte, pedig az emberi méltóságot sem tisztelték. Persze, hogy hibázik, így nem is nehéz. 

A teljes vereséget az ő nyakába varrni nagyon egyszerű felelősséghárítás, és nem túl gerinces megoldás a többszörösen bukott ellenzéki politikai vezetők részéről. Pont az ilyen politikusokat cserélték most le az ellenzéki választók... Már most lehet tudni, hogy velük 2026-ban sem nyerhet az ellenzék. MZP-nek a vereség mellett maradt az egyenes gerinc, amire még akár építhet is.

32 komment

süti beállítások módosítása