HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2010.03.28. 21:55 Politikazabáló

A legújabb kampányfilmek

Címkék: mszp fidesz videó mdf jobbik szlogen kampányfilm lmp

 

A Fidesz legújabb kampányfilmje:

 

Az MDF új kampányfilmje: 

 

Az MSZP már futó kampányfilmje: 

 

A Jobbik már futó kampányfilmje: 

 

Az LMP kampányfilmje:

    (Illetve annak a helye.)

 

 

 

 

 

 

Két héttel a választások előtt még nincs kampányfilmjük! Várjuk. Minden bizonnyal anyagi okok miatt nem készült (még) el, elvileg készül. A szlogenje: Igen, lehet! Kicsit Obamára hajaz (Yes, We Can).

A Fidesznek eddig több kampányfilmje van, ezek főleg az MSZP-vel foglalkoznak, negatív hangsúlyokkal, majd rövid üzenettel a végén: "Itt az idő! - Fidesz". Ez az első olyan kampányfilm, ami Orbán Viktort tettrekész miniszterelnök-jelöltként mutatja be. Itt már nincs szó az MSZP-ről, se a negatívumokról, ez csak Orbán Viktorról szól, mint aki a problémákat meg tudja oldani. Az óriásplakátokkal együtt világos üzenetet hordoz: Orbán Viktor a legalkalmasabb ember a miniszterelnökségre.

A Fidesz mellett az MDF kampányfilmjén is látszik, hogy profi munka. Egy elképzelt jövőképet vizionál: ilyen lesz az ország 2020-ban. Mosolygós arcok, mindenki boldog, minden szép és minden jól működik. A fiataloktól az idősekig minden korosztályra, társadalmi rétegre szentel pár pillanatot. A végén Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt is megjelenik néhány szó erejéig. A legvégén a "Csak az ország!" szlogen a Fidesz  szolgenjére utal.

Az MSZP kampányfilmjének az eleje még a gagyi látszatát kelti a megrajzolt háttérrel, de a második felétől már jobbra fordul. A főszereplő Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, aki pozitív üzeneteket közvetít. A "Többen vagyunk, mint gondolná" szlogen jól mutatja, hogy milyen nehéz helyzetben van a párt.

A Jobbik kampányfilmjén látszik, hogy alacsony költségvetésből készült, de ahhoz képest világosan kommunikálja a párt üzenetét. A főszereplő Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje. Minden benne van, amiről eddig beszéltek: Adjon az Isten, az elmúlt 20 év felelősei, a haza védelme, radikális változás. Ilyen szempontból ez is profi munka.

Az MDF kampányfilmje 1 perc, a többi egységesen 30 másodperc.

 

4 komment

2010.03.24. 20:21 Politikazabáló

Magyarország választ 2010, m1 - frissítve 2.

Címkék: ajánló tv választás2010

Ma indul az m1 választási műsora, melyben az országos listát állító pártok listavezetői 25 perces interjú keretében ismertethetik programjukat. A sorrendet közjegyző és a pártok képviselőinek jelenlétében sorsolták ki. Az interjúk Az Este című műsor idősávjában, este 9-kor kezdődnek.

A menetrend a következő:

Március 24., szerda: Vona Gábor, Jobbik

Március 25., csütörtök: Schiffer András, LMP

Március 26., péntek: Mesterházy Attila, MSZP

Március 29., hétfő: Orbán Viktor Navracsics Tibor, Fidesz

Március 30., kedd: Semjén Zsolt, KDNP

Március 31., szerda: Seres Mária, Civil Mozgalom

Április 1., csütörtök: Bokros Lajos (vagy Dávid Ibolya), MDF

A program az OVB döntésétől függően még változhat, mert az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordult a KDNP külön szereplése miatt. Kétségtelen, hogy a Fidesz-KDNP közös listát állított, így annak a listának csak egy vezetője lehet, de az is igaz, hogy közös listánál 10%-os a bejutási küszöb, így indokolható mindkét párt képviselőjének a meghívása. Szerintem az OVB döntése nem fogja befolyásolni a műsor programját. Az MDF-nél azért tettem zárójelbe Dávid Ibolyát, mert a műsor tematikája szerint az országos listák vezetőit hívták meg, és az MDF országos listáját Dávid Ibolya vezeti, Bokros Lajos "csak" a fővárosi listán első. Mivel az MDF az egész kampányát Bokros Lajosra építette fel, így nem hiszem, hogy Dávid Ibolya szerepelne helyette a műsorban. (Hogy miért április elseje jutott az MDF-nek? Ezt csak Murphy tudja.)

***

Az OVB döntése szerint sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a közös lista mindkét pártja külön műsoridőt kap az MTV választási műsorában. Az MTV elfogadta a határozatot.

***

Hogy miért Navracsics Tibor ment el Orbán Viktor helyett, azt én sem értem...

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása