HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2010.07.10. 22:25 Politikazabáló

Az MSZP vezetése a tisztújító kongresszus után

Címkék: mszp kongresszus tisztújítás mesterházy attila

A 2010. július 10-én megtartott tisztújító kongresszuson többek között elnököt, elnökhelyettest, alelnököt, elnökséget, választmányi elnököt és pártpénztárnokot választottak a párt tagjai. Az alábbiakban a régi és az új funkcionáriusokat vesszük számba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: mszp.hu

Régi > új vezetők

 Pártelnök 
 Lendvai Ildikó Mesterházy Attila
 Elnökhelyettes 
 Lamperth Mónika Balogh András
 Szekeres Imre 
 Alelnök 
 Kiss Péter Kovács László
 Mesterházy Attila Szabadkai Tamás
 Ujhelyi István 

 

Az országos válaszmány elnöke Simon Gábor, a párt pénztárnoka Brecskáné Nagy Mária maradt.

Elnökség

Az elnökség is megváltozott. Csak Bárándy Gergelyt és Herczog Editet választották újra. Mesterházy Attila az előző elnökségben alelnökként, Puch László pártigazgatóként volt tag. Az elnökségnek továbbra is tagja az elnök, az elnökhelyettes és az alelnökök.

 Régi elnökségi tagok  Új elnökségi tagok
 Bárándy Gergely Bárándy Gergely
 Herczog Edit Csabai Lászlóné
 Juhász Ferenc Harangozó Tamás
 Vadai Ágnes Herczog Edit
 Varga László Katona Tamás
 Veres János Korózs Lajos
 Hiller István Kunhalmi Ágnes
  Puch László
  Szanyi Tibor
  Teleki László

 

Lesz megújulás?

Mesterházy Attila pártelnökké választása nem meglepetés, várható volt. Balogh András elnökhelyettessé választása a köztársasági elnökké való jelölés után derült ki. A 71 éves régi motoros Kovács László alelnökké választása nem nevezhető a megújulás részének, bár a tisztújításnak megfelel, hiszen az előző vezetésben nem volt benne. Talán a 34 éves Szabadkai Tamás alelnökké választása tekinthető a fiatalítás részének. Az MSZP-nek égetően szüksége van új, eddig ismeretlen, "érintetlen" arcokra.

Régen várt szerephez jutott Szanyi Tibor, aki bekerült az elnökségbe. Ebben nyilván nagy szerepe van egyéni mandátumának, de sikere a korábbi vezetés kudarcának és a párt egyértelmű bukásának egyszerre köszönhető. Csabai Lászlóné vagy Teleki László megválasztása megint nem a fiatalítás és a megújulás új, radikális irányát mutatja. Talán  a 31 éves Harangozó Tamás, és a szintén a fiatalokhoz tartozó - eddig is aktív - Bárándy Gergely hozhat igazán újat az elnökség munkájába.

A vezetésből kimaradt Gyurcsány embere, Molnár Csaba, aki a tisztújítás előtt pár nappal lépett vissza, pedig többen is pozícióba várták. Az eddig mindig befutó Kiss Péter is kimaradt a vezetésből, igaz, jelezte, hogy nem vállal szerepet. Szili Katalin el se ment a tisztújításra - ez jól mutatja párton belüli helyzetét.

 

4 komment

süti beállítások módosítása