HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2011.06.16. 20:01 Politikazabáló

Budapest zászlaja - ma és holnap?

Címkék: budapest kép zászló

Hamarosan megváltozhat Budapest eddigi zászlója. A fővárosnak 138 éve van zászlaja. Már az első zászló elfogadását is viták kísérték, igaz, elsősorban a címer miatt voltak komolyabb viták. Az új terv szerint a címer nem változna. A mostanit zászlót gyakran kritizálták, hogy a román zászlóra hasonlít, pedig csak a három szín egyezik, de azok elhelyezkedése már eltérő, a címerről nem is beszélve.

Vessük össze a zászlókat! Az első képen Budapest jelenlegi zászlaja, a második képen a tervezett új zászló, a harmadikon pedig Románia jelenlegi zászlaja látható. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr962990210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.08.30. 15:12:39

Elég feltűnő a külőbség, akkor is, ha csak a színeket nézzük. A román zászló sötétkék, a budapesti meg égkék.
süti beállítások módosítása