HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2012.09.30. 15:54 Politikazabáló

Braun Róbert visszatérése

Címkék: média kommunikáció mszp mnb Braun Róbert

A legfrissebb hírek szerint Braun Róbert visszatér a politikába, sőt, egyenesen politikusnak áll. Mivel egy marketingstratégáról beszélünk, érdemes megnézni, hogyan kezdődik a visszatérése. Kicsit hangosabbra sikeredett, mint ahogy azt maga gondolhatta. A probléma nem a visszatérésével van, hiszen dolgozott Medgyessy Péter mellett, volt Gyurcsány Ferenc főtanácsadója, a legutóbbi időkben pedig Mesterházy Attilával "beszélgetett" a jövőről, tehát mindig a politikusok között mozgott. A politikát nem ismerőknek furcsa lehet, hogy miért akar valaki egy nyugodtabb életből politikusnak állni, hiszen Braun Róbert jelenleg is a Budapesti Corvinus Egyetem Marketingkommunikáció Tanszékének docense, és pár nappal ezelőtti lemondásáig a Magyar Nemzeti Bank elnökének is tanácsadója volt. 

Valójában Braun mindig közel volt a politikához, annak is a legmagasabb szintű irányítóihoz. Nagyon jól ismeri a szocialista politikusokat, de ami ennél is fontosabb, láthatja a párton belüli erővonalakat, ahogy a szakadékokat is. Komplex rálátása van a pártra, és annak szereplőire. Talán ezért is találta meg a jobboldali sajtó, és egyből lecsapott rá, amikor hibázott. Mert hibázott. Braun MNB-s alkalmazotti státusa elvileg kizárja a politikai szerepvállalást, ezért gyorsan le is mondott, de talán már későn, hiszen kiderült, a marketingstratéga már egy ideje tagja az MSZP-nek. Ráadásul ezt maga mesélte el a Lánchíd Rádiónak. 

Braun visszatérésének hibájával nehéz helyzetben hozta Simor András MNB-elnököt, akit ezek után már ezzel is támadhatnak, és támadnak is. Mesterházy Attila is magyarázkodásra szorul Braun tanácsai miatt, amelyek valójában nem is tanácsok, csak "beszélgetések".

Azt gondolhatnánk, hogy egy marketingstratéga kicsit felkészültebben kezd neki legújabb politikusi karrierjének. Időben lemond MNB-s tanácsadói posztjáról, és odafigyel a pártba való belépés időpontjára is, ráadásul nem a Lánchíd Rádiónak részletezi a bakit, hogy kevésbé legyen támadható. A másik oldalról vizsgálva az is érdekes, hogy miért támadják annyira Braunt. Valóban ennyire félni kell tőle? Tényleg annyi mindent tud, amit majd bevethetnek a szocialisták? Vajon lesz Braun-stratégia a 2014-es kampányban, vagy az azt megelőző időben?

Egyesek szerint Mesterházy Attila és az MSZP megerősítése a cél, hogy ne csak Bajnai Gordon legyen az egyetlen alternatíva Orbán Viktor ellenében. A jobboldal szempontjából veszélyesebb lenne, ha együttműködne a jelenleg Bajnai mellett dolgozó kommunikációs stratégával - a szintén filozófiát tanult - Szigetvári Viktorral. Braun visszatérése kicsit hangosra sikeredett, az, hogy mit hoz a szocialistáknak, még a jövő zenéje. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása