HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2015.05.30. 13:12 Politikazabáló

A politika és a magyar foci

Címkék: foci botrány magyar labdarúgás Pécs Orbán Viktor MLSZ Kecskemét Nyíregyháza Csányi Sándor

Csányi Sándort Orbán Viktor kérte fel az MLSZ vezetésére, így minden olyan intézkedés, ami a Csányi vezette MLSZ-re ilyen-olyan fényt vet, Orbán megítélésére is hatással van. A legutóbbi botrányos lépés a Nyíregyháza, a Pécs és a Kecskemét kizárása az NB 1-ből, miközben a teljesítményük alapján nem estek volna ki. Meg lehet nézni, hogy reagáltak rá a szurkolók - joggal. A Győr és Pápá kiesése más kérdés, ott a felelőtlen tulajdonosoknak köszönhető a futball - talán átmeneti - halála.

Csányi sokat tudna beszélni arról, milyen az, vagy mennyire káros az, ha csak úgy beavatkoznak egy szektor, mondjuk a bankszektor életébe, erőből, érthetetlen, kitalált szabályokat alkotva, minden félévben más-más "újítással", radikálisan. Akkor nagyon tiltakozott, most ehhez hasonló az ámokfutása a magyar labdarúgásban.

Már a Magyar Kupa döntőjében is hallani lehetett a szurkolók véleményét az elnök úrról, de ezek után pláne elvesztette a magyar szurkolók bizalmát. (Ahogy a FIFA elnöke, Blatter is. Érthetetlen, miért ragaszkodik valaki a hatalomhoz ennyi idős korában is.) Így válnak hiteltelenné a szurkolók szemében. Egyébként nyílt, átlátható szabályozással és kommunikációval még ez is elkerülhető lett volna. 

Furcsa, hogy a Fidesz a fokozatos népszerűségvesztés után sem érzi, hogy valami talán nincs rendben ebben az egészben. Dárdai sikerei talán kicsit megnyugtatták az érintetteket, de most legalább három városban csökkenni fog a focitámogató Orbán és a Fidesz népszerűsége. Ezzel a húzással Pécset, Nyíregyházát és Kecskemétet is elvesztették. mindhárom nagyváros, sőt, régiós központ. Orbán a fociszeretetével sok szurkolót maga mellé állított, köztudott, hogy a futballszurkolók inkább jobbra hajlottak (ennek mondjuk történelmi okai is voltak), de ez a fociszeretet kezd ráégni Orbánra is. Nehéz megmagyarázni, minek többmilliárdos új stadion Felcsútra, vagy az MTK-nak, Utóbbinak legalább hagyományai vannak, de szurkolótáboruk kimeríti a néhány százat, egyezret.

A fent említett három városban ismét több ezren elkeseredettek, reménytelenek, nagyon sokan csalódtak, és úgy érzik, felettük döntöttek az ő életükről, sorsukról. Ez pedig a szurkolók, választók radikalizálódásához vezet, ami biztos nem jó a Fidesznek. 

    

 

1 komment

süti beállítások módosítása