HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2011.03.29. 15:30 Politikazabáló

Mit akar Gyurcsány?

Címkék: mszp gyurcsány ferenc free hungary

Nemrég elindult az angol nylevű Free Hungary oldal, mely Gyurcsány Ferenchez, illetve az MSZP-s Demokratikus Koalíció platformhoz köthető. A hír szerint "A honlap vállaltan progresszív baloldali értékrendet vall", és "tagjai az angolul beszélő itthoni és külföldi közönséget szeretnék tájékoztatni a magyarországi belpolitikai eseményekről, folyamatokról." Már maga a név is azt sugallja, hogy Magyarország nem szabad. Tényleg nem az?

Nem nehéz kitalálni, hogy Gyurcsány Ferenc legújabb ötletéről van szó. A kérdés csak az, hogy kinek/kiknek szánja, miért csinálja, és ami legfontosabb: kinek üzen ezzel az oldallal? Úgy tűnik, hogy leginkább a külföldieknek, és főleg a külföldi médiának. Két célja lehet: 1. Egyrészt próbálja meglovagolni az Orbán-kormánnyal szembeni szkeptikus, vagy erősen kritikus nemzetközi sajtóvisszhangot. 2. Másrészt mindent megtesz, hogy a saját megtépázott (európai) hírnevét külföldön is újra a régi fényében lássák, vagy legalábbis ne olyan rossz fényben, mint amilyenben eddig volt. A honlap létrehozása ennek a célnak az egyik eszköze lehet. Hiteles politikusként, valódi alternatívaként szeretne megjelenni, aki a demokratánál is demokratább. Nehéz megítélni, hogy az ebben a szerepben való tetszelgés elég-e ahhoz, hogy így is lássák őt. Feledésbe mehetnek a korábbi tettei? Lehet újra hiteles politikus Európában? Nehéz eléképzelni.

Egyre jobban körvonalazódik, hogy a volt miniszterelnök mindenképpen szeretne visszatérni a magyar politika legfőbb vonalába. Szinte minden nap blogol, vagy üzen a Facebook-oldalán. Orbán Viktor minden megnyilvánulását kommentálja. Legújabb akciójában már az utcára hív. (Külön fejezet lehetne, hogyan fér össze a korábbi utcai politizálást kritizáló hangnem a mostani felhívással és a parlamenti kivonulással.) 

Hazai megítélése még mindig nagyon negatív, csak egy szűk körben rajonganak érte, sokszor még az MSZP-nek is gondot okoz egy-egy megnyilvánulása. A Fidesznek addig jó, amíg megosztja az MSZP-t. A kormánypárton kívül az ellenzék többi pártja számára is elfogadhatatlan, a Jobbik és az LMP is megveti a Gyurcsány-korszakot. Ettől függetlenül nem sokat vesztett abból a hévből, ami korábban is jellemezte. Hazai és európai visszatérése is nehézkes, ezzel az új oldallal az utóbbi próbálkozását szeretné erősíteni. Ennek sikeressége - jelen pillanatban - erősen kétséges. Csak azt látni, hogy Gyurcsány nagyon akar, de hogy ennek a nagy akarásnak mi lesz a vége, még nem tudni. A mondás szerint nem sok.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr22775523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asterix72 2011.04.18. 07:29:27

szia mindenkinek!

Totális elmebaj,amit csinál ez az ember.Szabadságról beszél,meg mindenféle baromságról,pont az az ember aki ekkora szarban hagyta az országot????!!!!
Aki mellé áll,az már mind elfelejtette hogy miket mondott az országról,az emberekről,és egyáltalán miket művelt?
Most támadni kell Orbánt,aki megpróbál kivakarni minket ebből a ...amiben vagyunk.
Nem is vállaltam volna a helyében,mert tudtam,hogy őt fogják szekálni,és nagyon nehéz dolga lesz.

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2011.04.21. 00:11:19

Igen, könnyen felejtünk... de hogy ennyire könnyen?!
süti beállítások módosítása