HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2011.06.16. 20:01 Politikazabáló

Budapest zászlaja - ma és holnap?

Címkék: budapest kép zászló

Hamarosan megváltozhat Budapest eddigi zászlója. A fővárosnak 138 éve van zászlaja. Már az első zászló elfogadását is viták kísérték, igaz, elsősorban a címer miatt voltak komolyabb viták. Az új terv szerint a címer nem változna. A mostanit zászlót gyakran kritizálták, hogy a román zászlóra hasonlít, pedig csak a három szín egyezik, de azok elhelyezkedése már eltérő, a címerről nem is beszélve.

Vessük össze a zászlókat! Az első képen Budapest jelenlegi zászlaja, a második képen a tervezett új zászló, a harmadikon pedig Románia jelenlegi zászlaja látható. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

1 komment

2011.06.14. 12:30 Politikazabáló

Sólyomnak jár

Címkék: lakás sólyom lászló köztársasági elnök

A hírek szerint Sólyom László 195 millió forintos lakást (villát) kapott, amit élete végéig hazsnálhat. Többen fölhördülhetnek, hogy milyen luxus kivitelezésű lakást kap a volt köztársasági elnök.

A lap szerint a háromszintes, belsőliftes, ötszobás luxusvilla alapterülete 265 négyzetméter, amihez 75 nm-es garázs és a 55 nm-es terasz tartozik. Az ősfás telek 2018 négyzetméteres. Az egyedi bútorokkal felszerelt, légkondicionált rezidencia extraszolgáltatásai közé tartozik a központi porszívó és a fűtött kocsibeálló is.

De ne legyenünk kicsinyesek. Sólyom László kitöltötte hivatali idejét, öt évig volt köztársasági elnök, tisztességgel állatta feladatát. Védte a jogállamot, harcolt az igazáért, kiállt a demokratikus elvek mellett, és a határon túli magyarokat is rendszeresen meglátogatta. Botrányok, korrupciós ügyek elkerülték. Meggyőződésem, hogy minden ilyen volt köztársasági elnöknek jár egy hasonló rezidencia.

Mert megérdemlik. Sólyom László, és a többi volt köztársasági elnök is.

Őt évig a legmagasabb szinten szolgálta a hazát, most élete végéig az államtól kapja a lakást. Rendben van ez így. A kekeckedők is könnyen leszerelhetők, hiszen a lakás az állam tulajdonában marad.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása