HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2013.01.05. 18:52 Politikazabáló

A diákok újra szervezkednek

Címkék: tandíj felsőoktatás tüntetés orbán viktor HÖOK

Ahogy elmúltak az ünnepek, a diákok ismét tiltakoznak a felsőoktatási reform intézkedései - de leginkább a tandíj - ellen. Lehet azt mondani, hogy nincs tandíj, de ha a 16 legnépszerűbb szak fizetős, akkor ezt még nem jelenthetjük ki. Az még kérdéses, hogy sikerül-e a korábbi intenzitásra pörgetni a megmozdulásokat, de egy biztos, valamilyen változásra kényszerítették a kormányt. A következő hetekben eldől, hogy sikerül-e további változásokat elérni, vagy a három nap alatt összedobott terv végleges lesz.

Külön elemzést is megér, vajon hogyan rajzolták át a pártpreferenciákat a decemberi megmozdulások, tiltakozások. Az idei első, januári közvélemény-kutatási eredményeket meg kell várnunk, hogy számok is bizonyítsák a következményeket, de egy előrejelzést már így is lehet készíteni. Érdemes vizsgálni, melyik párt hogyan telepedett rá a diákokra, és melyik volt az, amelyik a támogatás mellett programmal is előállt. Melyik az, amelyik nyerhetett, melyik az, amelyik veszített; szavazókat, fiatalokat.

Egy biztos, a legtöbb fiatal választót a Fidesz veszíthette el. Fiatal demokratákból talán öreg demokraták lettek. Kérdés, hogy ki profitálhat ebből? Melyik párt hogyan reagált a tüntetésekre? Volt egyetlen, amelyik előállt egy normális felsőoktatási reformmal? Amelyik mellé oda lehetett volna állítani a fiatalokat? Nem, egy se volt. Persze, nehéz feladat a tüntetésekre nem rátelepedni, de mégis támogatni, és új, jobb programmal előállni, de ez egyik ellenzéki pártnak sem sikerült. Egyenként, privát személyként elmentek a tüntetésekre (LMP, DK, Jobbik), egy-egy sajtótájékoztatót is tartottak, de egy hiteles felsőoktatási reformot, programot egyik sem tudott felmutatni. Lehet lobogtatni egy korábbi programot, tervet, de ez kevés. Mondhatják azt, hogy nem most kell, hanem a választások előtt, de ennél jobb alkalmat keresni se kellett volna... Addig eljuthattak a fiatalok, hogy a Fideszt ne, de hogy helyette kit, az megint nem derült ki. Vagy maradt a bizonytalanok táborának erősítése, vagy mindegyik párthoz csatlakoztak, elosztva kicsikhez és nagyokhoz. Ez azért kicsit aggasztó, mert ezek után három nap alatt bármelyik pár összedobhat egy felsőoktatási reformot, csak akkor ugyanott vagyunk, ahol eddig is. 

De a diákok újra szervezkednek, újra itt a lehetőség az összes párt számára, hogy valamivel előálljanak, sőt, a Fidesznek is lehetőséget ad a további korrekcióra. Mert az biztos, hogy a fiatalokat ők sem akarták/akarhatják elveszíteni. Egyszer már változtattak. Talán megérné újra, főleg így, hogy az ellenzék is keveset tesz ebben  kérdésben.

 

29 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr474999932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tudásnak tesznek panaszt 2013.01.06. 17:28:39

Tüntetés van: nem hagyjuk! Télirózsás a diákforradalom. Zűrzavar van, számok röpködnek, hol ennyi-hol annyi, mikor hogy.Semmi sem stimmel. Ám mégsem a számokkal van baj, nem a pénzzel, nem a szószegéssel, nem a romkocsmás kommunikációs cselekkel – hane...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2013.01.06. 11:04:21

"Érdemes vizsgálni, melyik párt hogyan telepedett rá a diákokra,"

*

Ez egy nagyon rosszízű megfogalmazás.

A diákok tiltakozása végül magától el fog laposodni, anélkül, hogy elérnék, amit akarnak, ha nem tudnak maguk mögé állítani más csoportokat.

Nagyon ellenszenves, amikor a választópolgár - mint például a posztoló is - nem azon agyal, hogy miben, hogyan támogathatná a tiltakozókat, hanem mintha csak valami meccsre váltott volna jegyet, a lelátóról nézi az eseményeket és KÍVÜLÁLLÓKÉNT, szendvicsmorzsától meg sörhabtól fröcsögő szájjal kommentálja, amit lát.

naugye! 2013.01.06. 11:11:04

Mennyire hiteles és kidolgozott az a felsőoktatási koncepció, amit egy párt vagy akár civil szervezet két hét alatt tesz le az asztalra? Márpedig a posztoló ezt hiányolja. Ez Fidesz-tempó, seperc alatt kirázom a kabátujjamból egy több évtizedes probléma tuti megoldását. Egyre erősebb a meggyőződésem az efféle kommenteket olvasva, hogy hazánk sanyarú sorsáért a "birkanép"-nél is nagyobb felelősség terheli az ilyen köldöknéző, mindent fikázó gyökértelen értelmiséget.

madarasi.abel 2013.01.06. 11:44:37

@naugye!: Szakmai szervezetek évek óta agyalnak a dolgon, kész terveik vannak leírva. Csak konzultálni kellene velük, meghallgatni és elfogadni a tanácsaikat.

2013.01.06. 12:04:31

@Mária: "A diákok tiltakozása végül magától el fog laposodni, anélkül, hogy elérnék, amit akarnak, ha nem tudnak maguk mögé állítani más csoportokat."

Ez pedig a másik nagyon rossz ízű megfogalmazás. Hogy van mersze bárkinek is azt előhozni hogy egy társadalmi mozgalom ami nélkülöz hatalmi érdekeket, nem rondított bele pártérdek, lét jogosulatlan lenne, vagy erőtlen csak azért mert független marad. A népnek joga van dönteni közügyben, ez nem a "más csoportok" kiváltsága!
A diáklázadás kiindulópontja lehet a magyar társadalom egységének. Szigorúan a "más csoportok" nélkül. Ezek a csoportok, tudjuk miről van szó, csak a társadalom részeinek egymástól elszakítását erősítik. Semmi jel nem mutat arra, hogy a mozgalom ellaposodik.
Főként ha szerencsés esetben maga a nép is mögé áll. Csoportok nélkül.

Lencsés István 2013.01.06. 12:19:12

" .... de egy biztos, valamilyen változásra kényszerítették a kormányt .... " A semmi nektek változás ? :D

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.06. 12:49:32

A diákok előbb vagy utóbb rájönnek, hiába tiltakoznak a pénzelvonás tovább folyik ki az oktatásból, OV-nek nem érdeke a felvilágosult és tanult nemzet mert azt nem tudja irányítani, hülyíteni, manipulálni. Ha a diákok eredményt akarnak elérni akkor egy erős szerveződés (a nép) mögé kell állniuk és azzal közösen a felsőoktatás programját kidolgozva kell érvényt szerezni akaratuknak. A diákok akarata jogos, igazuk van. a felsőoktatást sem lehet erőből kurucosan megoldani.
A hallgatók példát mutatnak minden Magyarországért aggódó embernek. Bizonyították, hogy a jogszerűség keretein belül nem csak ki lehet, de ki is kell használni minden eszközt arra, hogy jobb belátásra bírjuk a döntéshozókat. A végig békés, de határozott utcai jelenlétükkel, határozott kijelentéseikkel a gyűléseken az egész társadalom figyelmét felhívták arra a helyzetre amit a nép saját bőrén tapasztal. A nép meghallotta a diákok hangját. Meghallotta, ám a lényeget úgy tűnik, még mindig nem sikerült felfogniuk ezért ebben kell segítenünk, az utcákra kell mennünk és békés, folyamatosan ismétlődő demonstrációkkal nyomást tudunk gyakorolni a hatalom elvetemült és gőgös elemeire. Erőt kell merítenünk nekünk is felnőtteknek a diákok sikeréből: az alulról szerveződő bátor akciók képesek lehetnek az eredményes érdekérvényesítésre. Aktív polgári jelenlétre van szükség nem csak egy-egy ügy kapcsán, hanem folyamatosan, minden alkalommal, amikor a jogbiztonságot veszélyben érezzük. Eljött az idő, hogy békésen demonstráljunk az utcákon országszerte a diákok mellett, a szegénység és éhezés mellett újabb éhségmenet kellene és tiltakozni kellene az MNB várható bekebelezése miatt is mert a kormány a nép vagyonára vetette ki a hálóját. Ébredj MAGYARORSZÁG ! Ébredjetek EMBEREK ! Olvasd el az SZMN, Szabad Magyar Nép új civil szerveződés állásfoglalását a közösségi hálózatokon. (facebook, girlsandboys.info, iwiw, myvip).

Mária 2013.01.06. 13:06:08

@dr kotász:

Nem mondtam, hogy *létjogosulatlan* lenne. Azt mondtam, hogy el fog laposodni.

És ez így is lesz, amennyiben nem tudnak, vagy nem akarnak más csoportokat is maguk mögé állítani, és kitalálni valamit a sétálgatás mellé.

A diáktüntetésekről csak addig beszélnek az emberek, amíg a médiának érdekes. A médiának csak addig érdekes, amíg úgy gondolják, hogy sok embert érdekel. Az embereket meg addig érdekli, ha új infók is vannak, nem csak ugyanaz, mint eddig.

Sajnálom, de te is észrevehetted, hogy az elmúlt három napban a média NEM foglalkozott a diáktüntetőkkel.

Vagy villantanak valamit a jövő héten, vagy egy héten belül nem lesznek még mínuszos hír sem.

Jolka40 2013.01.06. 13:28:38

Én a "nép" vagyok. Hogyan álljak ki a diákok mellett? Komolyan kérdezem.

Psyman 2013.01.06. 14:26:03

Naná, hogy megint szervezkednek... Vége az iskolai szünetnek, megint órákra kéne járni. Akkor már inkább tüntetnek :P

HomicideWatch (törölt) 2013.01.06. 14:30:04

@dr kotász:
Ne fáraszd magad, Mária hithű mszp-s. Neki minden mögé z maszop kell, ezért fizetik.

Makkasz 2013.01.06. 14:59:34

A legnagyobb kikényszerített változás a választási regisztrációról való lemondás!

Ez a diákok igazi érdeme, mégha nem is ezért szálltak harcba.

Ez az, amiért Orbán és Balfaszkommandója nem mer szembemenni az alkotmánybírósággal.

Attól tartanak, nem a demokráciaparódia szabályai szerint váltanák le őket, ha 66-odjára is meghágnák az alkotmányt (mostmár amúgy is önporzás lenne:))), hanem előbb.

huncut 2013.01.06. 15:16:22

@Mária: Hétfőn újra kezdik. Hogy mi lesz belőle, az majd kiderül.
Számomra rendkívül érdekes, hogy nem maradt elszigetelt az akciójuk. A HaHa és a Höok képes volt összefogni egy közös cél érdekében, pedig van egymással elég bajuk, és képesek csatlakozni más szervezetekhez, mint pl. a Humán Platformhoz.
Sokan vagyunk, akinek a gyerekei egyetemisták, vagy majd remélhetőleg előbb-utóbb azok lesznek. És sokan vagyunk, akiket felháborít, hogy máról holnapra nem tudjuk, milyen jövőre számíthat gyerekünk, vagy hogy itthon a lehetőségeiket az anyagi nehézségek határolják, miközben másutt várják a tanulni, tenni vágyókat. Szeretném, ha érdemes lenne itthon maradniuk a diplomásoknak, de tiltakozom a röghöz kötés ellen.

Számtalan pont van, amely mentén különböző szervezetek kapcsolódhatnak egymással. A diákok megmutatták, hogy érdemes összefogni, érdemes egy közös érdek mentén a közös véleményt hangsúlyozni. Példát mutatnak nekünk, cinikus és fásult felnőtteknek. És ebben rejlik az erejük, mert mi, felnőttek, nem hagyhatjuk, hogy a gyerekeink álmait széttörjék.

Foxtrotty 2013.01.06. 15:17:08

Meg tudom érteni a diákmozgolódás mögött álló filozófiát:

- szervesen hozzátartozik az ifjonti feelinghez, hogy akkor most én megváltom a világot

- ha már megváltani nem tudom, akkor legalább megváltoztatom

- ha már megváltoztatom, akkor a magam javára változtatom (no tandíj, no felvételi, no vizsga, legyen az egyetem autonóm holiday for me forever)

Ha mindezt elértem, akkor érezhetem magam valakinek. Szinte már egy igazi politikusnak

Foxtrotty 2013.01.06. 15:27:26

@szabadmagyarnép: "Ébredj MAGYARORSZÁG ! Ébredjetek EMBEREK ! "

@dr kotász: 'Főként ha szerencsés esetben maga a nép is mögé áll"

@Mária: "Nagyon ellenszenves, amikor a választópolgár - mint például a posztoló is - nem azon agyal, hogy miben, hogyan támogathatná a tiltakozókat, hanem mintha csak valami meccsre váltott volna jegyet, a lelátóról nézi az eseményeket és KÍVÜLÁLLÓKÉNT"

Szomorú sors hivatásos forradalmárnak lenni, amikor nincs valami nagy érdeklődés a termék iránt. A forradalom ma elmarad, helyette egy korsó vasárnpi boostolhatjátok a hangulatot

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.06. 15:32:21

HAJRÁ DIÁKOK, a regisztráció eltörlése már nektek is köszönhető!
Nem csak a saját dolgaitokért, hanem a szabad, demokratikus Magyarországért is küzdötök. Már a világ is veletek van!

Tiltakozik a szakma Orbán új konzultációja ellen

"A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia" – mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. A kormány decemberben jelentette be, „nemzeti konzultációt” indítanak a megyei jogú városokban a hajléktalansággal kapcsolatban, a Szeretetszolgálat vezetője szerint viszont "veszélyes" ez a felmérés, amely ellen levélben tiltakoznak a képviselőknél.

"Vannak olyan felelősségteljes döntések, amelyeket csak hozzáértők bevonásával lehet meghozni. Veszélyes útnak tartjuk, ha a társadalommal konzultálunk arról, mi legyen a sorból kilógó emberekkel” – írta a képviselőknek szóló nyílt levelében Kozmai Imre és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, illetve alelnöke a hajléktalanproblémával kapcsolatos konzultációra utalva.

A békemenet a diákok ellen szervezkedik....van bőr a képükön?

Sea-you 2013.01.06. 15:37:06

@Foxtrotty: Az a gond, hogy te is szepen bedolsz a gepezetnek ami ezt el akarja veled hitetni.

- Miert ki inditsa el a valtozast? Nezd meg, hogy a tortenelem soran kik inditottak el a valtozast.

- A maguk javara? Nem erzed ezt rovidlatonak? A hozzaadott ertek fogalma mond valamit? Vagy szerinted az alacsonyan kepzett munkaero jobb lenne?

- Senki nem vitatja a tandij szuksegesseget, de nem igy. Ilyen hulyesegeket, hogy no felveteli meg no vizsga meg ne mondj legyszives, inkabb tajekozodj mielott ilyeneket talalsz ki.

Amugy szerintem senki nem vitatja, hogy nem kell ennyi jogasz magyarorszagra, ugyanakkor azzal, hogy csak fizetos szakokat inditanak elveszik azoktol az eselyt akik bar szegenyek de jogaszkent nagyformatumuak lehetnenek. Ez diszkriminacio.

Mária 2013.01.06. 15:42:25

@Makkasz:

"A legnagyobb kikényszerített változás a választási regisztrációról való lemondás!"

*

Nagy dolog.

Vitéz László kommentezőtől idéznék:

"Naivitás azt gondolni hogy a REGISZTRÁCIÓ nem a fides akarata szerint marad el... butaság azt hinni, hogy a fides nem tervez meg ilyen eseményeket... sajnos attól tartok ez része a "húzd meg-ereszd meg" diktatúra építésnek...

PÁVATÁNC: egyet vissza + négyet előre...

és akkor most már demokratikus a választás?

-fides OVB-vel?
-Kubatov-listával?
-határon túli szavazókkal?
-átszabott választókerületekkel...
-gründolt közmédiával???
-szétrabolt közkasszából feltöltött pártkasszával?

Ja... ahogyan...

A hatalomra kerülésük is pusztán tiszta demokratikus versengés eredménye volt:

-2006-os tankkal b-középpel szervezett patyomkinforradalom
-közgéppel, CBA-val és átbaszott celebekkel
-mindenkibűnöző plakátkampány
-program nélkül
-hamis ígéretekkel, kánaánt hazudva...
-hüjenépszavazással...
-a párt(mafia) működése is demokratikus (többszöri oszlatás)

Ezek után azt gondolni hogy a fidest legyőztétek... ?!?

bruhhahahaha:))))

A fides legyőzését akkor fogom elhinni, amikor DAKOTA LÓ legel a sírjukon!"

reszeg tengeresz 2013.01.06. 15:57:49

@Mária: a kurcsanyi es az szdsz amokfutasa utan lenyegeben semmit nem kellett csinalniuk, mindenki elore latta a massziv gyozelmuket. Megigerni sem kellett, mindenki azt akarta, hogy elkuro takarodjon el es kesz.

Pussy Riot (törölt) 2013.01.06. 16:32:28

Khm.
A HÖOK pár túlkoros Gyurcsány Fan játszótere, és nem a diákság.
Teccikérteni?

BA2017 2013.01.06. 16:49:33

@dr kotász: Meg kell értened, hogy márgy, a hízott seggű leszbikus HR bálna itt az MSZMP színeiben van jelen és sérelmezi, hogy a deákok ledobták magukról a csajozós kováccsal és varrot szájú mesterházyval egyetemben a teljes kommunista pártot teljesen jogosan, hiszen a deákok nem kampányolnak, hanem az elégedetlenségüket és nemtetszésüket fejezik ki. Márgya fordított esetben (mszmp kormány fidesz elvtársi ellenzék) hangosan köpködné a deákságot, hogy a jóakarattal (értsd központi párt akarat) szemben elégedetlenkednek. Ez van, ha egy hívő idetéved.

Ettől függetlenül én is azt vélelmezem, hogy kifullad a diáksereg, de nem azért, mert nem tudnak maguk mellé állítani (nem is kell, tolakodnak a megélhetési melléállók) más erőket, hanem azért, mert egyszerűen mennie kell tovább az életüknek, nem lehet zh-kat halogatni emiatt, készülni kell, halandi a tanulással. Szerintem orbánék erre fociznak és eséllyel.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.06. 17:05:04

@Jolka40:

Kedves Jolka40 !

Ha ezt belül nem érzed mert a félelem erősebb benned mint egy új, jobb élet utáni vágy azért fogalmazol így. Sajnállak, pedig tudod:

A te jövőd, a gyermekeid, az unokáid jövője a tét ami most a te kezedben van ! Akarsz tenni ezért? Vagy inkább homokba dugott fejjel gyermekeidet, unokáidat egy "kiszámíthatatlan és reménytelen sötét középkorba" akarod visszataszítani? Tétlenséggel a nép egy vérrel megpecsételt forradalom felé halad minden egyes nap. Most még vér nélkül szép szóval, fegyelmezett tüntetésekkel célba érhetünk, de ha marad ez a kormány (vagy jön egy másik ugyanilyen rossz, MSZP, Együtt 2014) akkor " Isten irgalmazzon" a magyar népnek. Akarsz élni a törvény által biztosított állampolgári jogoddal ? Vagy továbbra is éhezni, nyomorogni akarsz még további 20-40 évig? A döntés a te és a hazájukat szerető és itt élni akaró nép kezében van. Ha engeded magadat elnyomni, éhezni, reménytelen jövőbe, esetleg vérbe taszítani megteheted, de később már nem reklamálhatsz.

Lehet, hogy a többiekkel együtt te sem akarsz egy NÉPI DEMOKRÁCIÁN alapuló és NÉP FELÜGYELETE alatt álló ÚJ MAGYARORSZÁG- ot ?

Csak egy pártpolitikától teljesen független szaktudásban is elismert szakértői kormány tudja csak kezelni a bajokat, kivezetni országunkat a válságból !

Ezért alakult meg a Szabad Magyar Nép nevű mozgalom. Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az élni akarás, az életerő bármilyen kemény ellenállást át tud törni idővel.
Mozgalmunk nyitott, ahhoz bármely belföldi természetes személy, szervezet is csatlakozhat. A mozgalomhoz való személyek, szervezetek csatlakozása önkéntes

BA2017 2013.01.06. 17:10:04

@szabadmagyarnép: Ez a "Szabad Magyar Nép" nem más, mint a jobbik V2.0 kiadása. Köszi, ezek vissza akarnak menni a múltba, nem kell. Ezt otthon tirpákiában eladhatod, de hála az égnek, az ország más tájain már felvilágosultabb emberek élnek, nem kajálják a világméretű összeesküvések meséjét.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.06. 20:13:29

@Bullshit generátor:

Kedves Bullshit !

Tévedsz, ez egy vadonatúj civil szerveződés és egyik párthoz sincs köze.
Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az élni akarás, az életerő bármilyen kemény ellenállást át tud törni idővel.

Az SZMN, Szabad Magyar Nép nevű civil szerveződés össze fogja gyűjteni a hazájukért aggódó hazafiakat azért , hogy megalakuljon egy Új alapokon nyugvó DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁG.

A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem, egyikkel sem szimpatizált és elég bölcs ahhoz, hogy az országot kivezesse a válságból amíg nem késő. A mozgalom birtokában van annak, hogy milyen konkrét lépéseket kell tenni azért, hogy csökkenjen a gazdasági hanyatlás, majd az növekedésnek induljon, a belső fogyasztás erősödjön, hogy új munkahelyek teremtődjenek.
Erre az SZMN vezetője alkalmas. Az általa vezetett, pártpolitikától teljesen független, szaktudásban is elismert szakértői kormány tudja csak kezelni a bajokat, kivezetni országunkat a válságból !

A pártok képtelenek az összefogásra országunk jobb jövőjének érdekében. Országunk érdeke, fejlődésének elősegítése háttérbe szorult a legfőbb pártpolitikai érdekekkel, a másik párt lejáratására, kinyírására való törekvéssel szemben.

Minden magyar államolgárnak kiszámíthatóbb jövőt, tisztességes megélhetést, nevető (és nem éhező) gyermekekkel a boldog családkép visszaállításáért harcolunk.

Foxtrotty 2013.01.06. 21:09:01

@Sea-you:
"Ez diszkriminacio. "

Mint ahogy diszkrimináció az is, hogy nem lakhat mindenki a Rózsadombon, nem lehet mindenkinek saját autója, de még a sörből is csak az olcsóbb jut neki. Már csak ilyen a világ, mindenért fizetni kell

Ebből az alapból jöttek a megváltó eszmék mint a komenizmus annak idején. Aztán a komenistának lett villája a Rózsadombon, saját autó is került a feneke alá, a diplomát meg úgy dobták utána, amellett, hogy jól megfizették az egyetemi éveit (lásd Gyurcsány valóságshow Szemlőhegy utca 42)

A mostani diákvezetők közül is sokaknak meglesz a karriere, sőt már eddig is jól megéltek abból hogy ők a diákvezetők. A többiek meg a kórust adják ehhez a színjátékhoz

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2013.01.06. 22:26:43

@naugye!: pont nem ezt hiányolom, hanem azt, hogy már rég kellene ilyennek lennie, mindenkinél...

Sea-you 2013.01.06. 23:07:49

@Foxtrotty: ez felremagyarazas, a diszkriminacio az, hogy az aki tudasa alapjan megerdemelne, meg az eselyt se kapja meg... Az hogy kinek lesz rozsadombi villaja meg meno autoja az sokmindentol fugg.

Foxtrotty 2013.01.06. 23:30:28

@Sea-you:
Az 1-etlen dolog amiben 1-etértek az, hogy az hogy sokminden sokmindentől függ az egy tuti megállapítás

Sok AZ nélkül és magyar ékezettel

Sea-you 2013.01.07. 00:10:12

@Foxtrotty: koszi szepen a nyelvlecket, valoszinuleg faradt vagyok, gondolom veled ez sose fordul elo. Azt hiszem be is fejezhetjuk a beszelgetest.

BA2017 2013.01.07. 04:00:09

@szabadmagyarnép: Jó kis demagóg bullshit! :D Előkerült a földre szállt isten? :D
süti beállítások módosítása