HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2013.08.26. 13:18 Politikazabáló

Mesterházy és Bajnai kakaskodásának nyertesei

Címkék: MSZP Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila Bajnai Gordon Fodor Gábor Együtt-PM

Az egyre inkább kínossá váló cicaharc apropóján sokan foglalkoztak az MSZP elnökével, és talán ennél is többen Bajnai Gordonnal. Éppen ezért velük most nem is érdemes foglalkozni, a következő napokban úgyis okot adnak majd arra, hogy a magyar sajtóban a belföld rovat címlapjára kerüljenek. Kevesen foglalkoznak azokkal, akik a viaskodás kapcsán előtérbe kerültek, és fontos megmondóemberek lettek, továbbá azokkal, akik ennek a párviadalnak a nyertesei lehetnek.

Akik előtérbe kerültek

Kezdjük a régi-új emberekkel, mert valójában új erő nem tört fel, csak régi, a magyar politikai életben már bizonyított (értsd nem véletlenül jutottak partvonalra) emberek kerültek ismét előtérbe. Egyébként érthetetlen, hogy az MSZP-nek miért éri meg azzal fenyegetőzni, hogy más pártokkal fog majd szövetséget kötni, mert köztük olyanok vannak, mint például a Schmuck Andor vezette szociáldemokraták. Most éppen kik ők? Már nem a Kapolyi-féle párt? Vagy ugyanaz? MSZDP a neve hivatalosan. Igazából nincs jelentősége, mert nincs mérhető támogatottságuk. Ha még foglalkozik a szépkorúakkal, akkor talán érthető, hogy kicsit hízelegnek neki, de nem egy komoly erő, és melyik politikai párt vezetné be újra a 13. havi nyugdíjat, és miből? Schmuck már nyeregben érzi magát, kiáll az MSZP mellett és Bajnait osztja

A másik - szintén már bizonyított politikus - Fodor Gábor, akinek legújabb liberális pártja szintén mérhetetlen a magyar közvélemény-kutatók számára, és hiába érvelnek azzal, hogy a liberális értékeket jóval többen támogatják, a választásokon pártokra lehet szavazni, nem liberális értékekre. Fodor már egyre többször nyilatkozik, előtérbe került.  

A harmadik "jelentős" erő pedig a Demokratikus Koalíció, vagyis Gyurcsány Ferenc párja. Az utóbbi időben sikerült 5% alá esniük, már ami a mérhetőséget illeti, sőt, volt olyan kutatás, amelyik 1% alá tette a támogatottságukat. Ebből is látszik, hogy szintén komoly politikai erő. Mondjuk Gyurcsány felrázhatja az eddig is meglévő rajongótáborát, de hogy sok új szavazót nem hoz, az biztos. 

Bajnaiék helyett inkább velük szeretne összefogni az MSZP, de akárhogy is számolom, +0,1%, +0,2% és +1% nem túl sok többletszavazatot hozhat. Mielőtt még Török Gábor figyelmeztetne, a politikában így nem számolunk, de most mégis le kell írnom, pusztán szemléltetésképp. :)

Kik nyerhetnek még?

A Fidesz. Nem is érdemes kifejteni miért, dajcstomi már megtette, és ez mindent elmond. Igen, ha sokan ezt látják, hogy az ellenzék már most marakodik, akkor inkább le is mondanak róla. Ha hatalom nélkül ez megy, mi lesz így, ha hatalom is lesz a kezükben? - gondolhatják sokan.   

A Jobbik is csak nyerhet, egységes nyugodt erőként tetszeleghet. Mutogathat, hogy az egyik oldalon a mutyi a másikon a marakodás, így ők a megoldás.

Ha egy kicsit ügyes, az LMP is nyertese lehet a harcnak. Begyűjthetne sok baloldali (bár ez a kategória ma már nem biztos, hogy a legjobb meghatározás) szavazót. Eladhatják magukat azzal, hogy ők kimaradtak ebből is, és abból is, ahogy eddig is ezt hirdették, és ezért is szakadtak szét. Most eljöhet az idejük, de nagyon csöndben vannak, pedig erre fel lehetne építeni egy stratégiát, kampányt.   

 

42 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr985477615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olyan kép nincs, amin a kacsa helyett egy liba tépkedi le Mesterházy plakátját? 2013.08.26. 15:40:37

A gyáva nyúl, mint az MSZP allegóriája teljesen rendben van. (Kép: bandilight.tumblr.com)

Trackback: Gordon Blőd 2013.08.26. 15:34:04

Sótlan és unalmas emberről csak sótlan és unalmas bulvárcikket lehet írni. Meg sótlan és unalmas fotókat lehet készíteni. Nem úgy, mint Putyin elnökről. Bajnai Gordon PR-tanácsadója beletörődhetne végre, hogy ha megfeszül és vért izzad, a főnöke akkor...

Trackback: Gordon Blőd 2013.08.26. 15:28:02

Sótlan és unalmas emberről csak sótlan és unalmas bulvárcikket lehet írni. Meg sótlan és unalmas fotókat lehet készíteni. Nem úgy, mint Putyin elnökről. Bajnai Gordon PR-tanácsadója beletörődhetne végre, hogy ha megfeszül és vért izzad, a főnöke akkor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2013.08.26. 14:33:19

És nem lehet, hogy a fent említett 2 párt, (mszdp-mlp) csak egy trükk?Úgy értem, hogy az MSZP belengeti, hogy akkor átlépik Bajnaiékat, ha nem fogadják L a feltételeket?

HgGina 2013.08.26. 14:39:38

Belengetni csak a kókadt pélót lehet. Na ez mind az egytől-egyig. Fülledt, izzadtságszagú. Lengessék, ha nekik úgy jó!

letras_verdaderas 2013.08.26. 14:49:51

Senki nem képzeli komolyan, hogy a fantom-szocdemeket a szocik tényleges erőként kezelik. Ez az alakzat nincs bejegyezve, regisztrációjuknak sehol nincs nyoma. Meghurcolták Kapolyit - ennyire tellett tőlük. Meg arra, hogy kinevezzék magukat elnöknek, alelnöknek, főtitkárnak. Ez utóbbi már külügyminiszter-várományosként nagyköveti állásokat osztogat - "Attilával megbeszélve". Korrupt, tolvaj csürhe. A Fidesz-gründoló Fodorra kár a szót vesztegetni. Gyurcsány pedig arra jó, hogy a baloldal végleg feledésbe merüljön. Kötve hiszem, hogy a Jókai utcában bárki ezeket szövetségesnek tekintheti. No, meg a saját portájukon is sepregetniük kellene, lehetőleg vasvillával.

Kim Jong Un 2013.08.26. 14:50:56

"hogy az ellenzék már most marakodik, akkor inkább le is mondanak róla. Ha hatalom nélkül ez megy, mi lesz így, ha hatalom is lesz a kezükben? - gondolhatják sokan. "

Es kedves libasok, ezen amugy nem erdemes tenyleg elgondolkozni? Mert ez nagyjabol fedi az igazsagot, es ugyanazt a gebaszt vetiti elore amit az szdsz-el egyutt muveltek a komcsik.

Kim Jong Un 2013.08.26. 14:52:04

@letras_verdaderas: "Gyurcsány pedig arra jó, hogy a baloldal végleg feledésbe merüljön. "

A boszme amugy a nullaval szorzas tipikus esete. Barhova is megy oda, annak a partnak vege, es maris 1% alatt van. (szerencsere)

Sexual Harassment Panda 2013.08.26. 14:52:34

"Belengetni csak a kókadt pélót lehet"

Hülye fax.Nem tudaom abbahagyni a röhögést:)))

konrada 2013.08.26. 14:53:24

Olvastam egy jó magyarázatot:
Az MSZP betáblázta a jövő évi zakót az Összefogással együtt is.

Innentől kezdve nem éri meg nekik az E2014 vezetőjének a kampányát pénzelni, mert a legjobb esetben is csak azt érhetik el, hogy Bajnai által a pártja is ismertebb lesz és így átveheti a baloldali vezető szerepét.
Akkor nekik inkább már legyen a plakáton első helyen az MSZP (vezetője).

2013.08.26. 15:18:52

@konrada: tipikus MSZP. nem az ország sorsa érdekli őket, hanem a Párt. Hogy szemét dombon ők legyek a kis kakas. Ők köthessenek majd alkukat a Fidesszel esetleg, ha kell nekik a több szavazat. Baráti vállalkozóknak csöppenjen valami.

Kakimaki0123456789 2013.08.26. 15:38:16

Pedig minden jel arra mutat hogy a fidesz ellenzeki szerepre keszul, kapkodva betonozza be a kadereit, kegyenceit, uzletfeleit es intezkedeseit.
Ha nem ellenzekbol kormanyzasra keszulne, erre nem lenne szukseg. Ha az uj kormanynak ketharmadat lenne, akkor meg feleslegesek lennenek ezek az intezkedesek.

$pi$ 2013.08.26. 15:40:43

Az msp többet veszíthet Bajnaival mint a fidesz. :-*

torró 2013.08.26. 15:41:45

Én még azért nem dőlnék kényelmesen hátra a karosszékben a FIDESZ helyében. Valamikor a baloldal nagyon jól használta a dezinformáció hatásait. Hogy most van e még valami belőle, az majd kiderül. Azért a baloldali szavazó tábor szerintem még megvan. A fidesz viszont veszített támogatókat. Lehet ez altatás is, nehogy a fidesz időben megzavarja a dolgokat. Ez csak spekuláció az én részemről. Persze biztos tapogatózik a fidesz körülöttük, gondolom én, mert ha egy mezítlábasnak eszébe jut, akkor nekik főleg. Ha meg tényleg ilyen töketlenek, akkor még mi is jobban járunk, ha még most nem tudnak visszatérni, mert lehet csak még nagyobb káoszt csinálnának. Ugyanis a 2/3-t mostanában minden pártnak el lehet felejteni. Annélkül meg gúzsba kötve kell táncolni. Az meg elég macerás.

2013.08.26. 15:42:34

@Kim Jong Un: Húúú ezen a Gyurcsányos hasonlaton behugyoztam a röhögéstől! :D :D

Balt 2013.08.26. 16:07:30

@konrada: Hol olvastad?

Egyébként nyilvánvaló: mostantól(?) az MSZP elemi érdeke, hogy az E14 lehetőleg ne jusson be. Ezért el is fognak követni minden tőlük telhetőt, még akár azon az áron is, hogy mondjuk Fodort felépítik helyette (vagy legalább listán beviszik, ahogy hírlik). A többi vicces kiszólást (Schmuck és DK) tényleg nem tudom mire vélni. :)

Kakimaki0123456789 2013.08.26. 16:12:39

Szerintem pedig az E14 es az MSZP kuzdelme pont hogy a "baloldal" (valojaban kb liberalis jobboldal) elonyere fog valni. Valojaban az E14-MSZP egyuttmukodes volt az ami megrenditette az E14 nepszeruseget, ez az elvalas egy jo kommunikacios es politikai huzas amibol csak megerosodve fog kikerulni.

blah 2013.08.26. 16:16:01

ez a mostani mszp full amatőr, még jobban mint régen, Bajnai helyében biztos, hogy nem álltam volna össze velük, így ő is megy a levesbe csak annyit ért el... olyan ez mint egy igazán hatásos átok, csak állj össze velük és ki is csináltad magad....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.26. 16:17:30

Fidesz kizárólag, Schmuk, Fodor, meg Gyurcsány?! szavazójuk eddig se volt szinte semmi, ezután miért lenne?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.08.26. 16:20:35

Az a baj a magyar ugarral, hogy két politikai párt egyezkedését, a maga politikai játszmáival marakodásnak tekinti, és csalódik benne.

Mintha a magyarok valami ideggyenge kis hülyék lennének, akik még soha nem láttak igazi üzleti tárgyalást. Nem tudom, bazdmeg, ti még sosem alkudtatok komolyan autóra?! Én speciel nem vagyok jó alkudozásban, de elfogadom, hogy a két párt maximalizálni szeretné érdekeit. És egy csomó hónap van még hátra a választásokig.

Pop40 2013.08.26. 16:41:33

Ez az egész történet csak egy kis vihar a biliben. Össze fog fogni az E14 a szocikkal, mert egyiküknek sincs más választása. Hogy meddig rugóznak még ezen, az más tészta, de a végeredmény ez lesz. Ebben a történetben olyan politikai hullák, mint pl Smukk, nem játszanak szerepet.
Mégis, ki a franc ő, hogy fikázzon egy miniszterelnökségre esélyes Bajnait, a maga nem létező pártjával, meg a 3-4 szavazójával?
Kár ezekkel az alakokkal egyáltalán foglalkozni is.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.08.26. 16:45:03

@Pop40:

"miniszterelnökségre esélyes Bajnai"

Egyelőre nemhogy a miniszterelnökségre nem esélyes, de a miniszterelnök-jelöltségre sem. Most azért kapar, hogy ő veszíthessen a Zorbán ellen.

Kim Jong Un 2013.08.26. 16:45:56

@Pop40: egyik senki szidja a masik senkit.

Szemerédy Alajos 2013.08.26. 17:02:00

„egy miniszterelnökségre esélyes Bajnait”

Na, ezen hangosan felröhögtem.

J.László 2013.08.26. 17:28:56

Ha ilyen szerencsétlen béna faszok ellenzékben, milyenek lennének kormányon?

Pop40 2013.08.26. 17:37:50

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Hogy jelöltségre esélyes e, az kérdéses, de hogy magára a posztra alkalmas e, az nem.

index.hu/belfold/2013/04/17/median_bajnai_kormanya_jobb_orbanenal/

„A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormánya javára. A szavazók mintegy nyolcadát, egymilliót tesz ki azok száma, akik készülnek a voksolásra, de nincs pártpreferenciájuk. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban.”

Ha a szocik még sokáig izmoznak, elérik, hogy az a réteg nem megy el szavazni, akik Bajnai mellé (alá) kapcsolt áruként hajlandóak lennének elfogadni a szocikat, de Bajnai nélkül nem. Ha ez a céljuk, nosza. :)
Mházynak meg 2009-ben kellett volna kapálóznia a posztért, nem most. Ha akkor nem kellett, most se kelljen.

@Kim Jong Un:
Nem, egy senki szid egy valakit.

@köbgyík:

Felőlem... Egészségedre.

@J.László:

Igazad van, lehet, hogy nem tudnának olyan olajozottan, fennakadás nélkül lopni, mint a Simicska-kormány... :)

J.László 2013.08.26. 17:48:15

@Pop40:
Hát, most életemben először hitlerezni fogok.

Hitlert nevezték a háta mögött a saját tábornokai GRÖFAZ-nak (Grösster Feldherr aller Zeiten - minden idők legnagyobb hadvezére).

Te meg itt a 2010-ig garázdálkodó GRÖKAZ-kormányról (Grösste Korruption aller Zeiten) beszélsz nekünk?

Pop40 2013.08.26. 17:51:52

@J.László:

Volt itt is egy megalomán elmebeteg, akit az egyik seggnyalója "Vezénylő Tábornoknak" hívott. Kitalálod, ki volt az?

Korrupció témájában meg én a helyedben nem állnék neki versenyezni, rosszul jönnél ki belőle.

Kim Jong Un 2013.08.26. 18:11:37

@Pop40: oke, egy senki szid egy gyilkost.

Pop40 2013.08.26. 18:16:29

@Kim Jong Un:

azt, persze, hogyne. :))

letras_verdaderas 2013.08.26. 19:12:17

Nemigen jó ez az irány embertársaim. Van akinek a KLFAZ-ok is tetszenek. Azután pedig hogy megnő a kispöcs... Kár gyilkosozni. Még korai.

nick papagiorgo 2013.08.26. 19:20:59

Kis matek:
mennyi esélye van, hogy a baloldal győzelemre kerül (tehát pl. neki lesz 51 %-a, a Fidesznek mondjuk 29%, a Jobbiknak 20%). Ha ez nem jön be, a baloldal bukik. Orbánt nem sikerül leváltani, mert még ha Fidesz nem is szerez 51 %-ot, százszor inkább összefog a Jobbikkal, mint bármelyik baloldali párttal. A Jobbik meg sose fog össze a baloldallal, ugye, még Orbán leváltása miatt se.

Nos, ha úgy gondolnátok, hogy a baloldalnak esetleg nem lenne esélye győzni, meg is válaszoltátok azt a kérdést is, hogy az MSZP milyen szövetségest akar: semmilyet. Minek neki másik part, aki elveszi a képviselői helyeket, a bizottsági helyeket, a támogatást stb. Sokkal egyszerűbb neki, ha ő kap meg mindent, és ő lesz az egyetlen parlamenti párt a baloldalon (konkurrensek nélkül). Ez ugyanolyan, mint a Fidesz esete Torgyánnal meg az MDF-el.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.08.26. 19:22:03

Maradjon csak a Viktor mert ő az isten. A nép megmentője, az ország motorja. Dübörög a gazdaság, mindenki jobban él és remek a hangulat.

nick papagiorgo 2013.08.26. 19:33:32

@nick papagiorgo: még egy picit, ígérem, rövid leszek.
Ma az MSZP-vel való összefogás nélkül SEMMILYEN baloldali pártnak nincs esélye bekerülni a parlamentbe. Az Együtt-Pm-nek lenne esélye megszerezni az 5 %-ot, de ők egy pártszövetség, így nekik 10 %-ot kellene megyszerezni ahhoz, hogy bekerülhessenek, az meg azért elég nagy feladat. Nem a győzelemről beszélek, egyáltalán a bekerülésről.

Az MSZP-vel való tárgyalások megkezdése előtt ("De én akarok lenni a miniszterelnök ám!") nem ártanak észbentartani ezt.

letras_verdaderas 2013.08.26. 19:50:04

@nick papagiorgo: Leírtad a lényeget! Ha a fő feladat OV leváltása, a finyasz elfonnyasztása, akkor (ad absurdum) minden pártozás nélkül, a szocik listáján is győzhetne a társulat. Persze akkor nincs senkinek kitüremkedő ego-ja, se leteperhetetlen ambíciója. És nincsenek házi idióta szocdemek, füvesek, fletók - hogy csak a legvastagabb bőrökről beszéljek. Szépen (pragmatikusan) átnyomják magukat az 51,9%-on és utána majd zsarolgatják a főnököt - ahogy ezeknél szokás. Bár az se kizárt, hogy eszükbe jutunk mi, Magyarország, meg a gyerekeink jövője. Vagy nem.

rozsé drazsé 2013.08.26. 20:27:28

@rabelais:
Nem, nem az a baj Boratom! Hanem az, hogy valójában ki a demokrata és ki nem.
Jön ez a libakereskedő. Aki ugyebár nem úgy lett miniszterelnök, hogy megválasztották, hanem egy lépcsőházi catingon, ahonnan elrohantak a csótányok is. Ő meg elvállalta. A q.anyja se szavazott rá. Most meg bejelentkezik prime miniszternek, a nála nagyságrenddel nagyobb MSZP. elé. Az MSZP-elé akire szavazni fognak, Őrá pedig nem (annyian).
Ez aztán a DEMOKRATAAAAA! Ez aztán a BALOLDAAAAL, LVTRSAK!
És a MÓDSZER tesókám! Van az az opció, hogy előválasztás, meg van amit ő a DEMOKRATTAAAAAA libatolvaj ajánl: közvéleménykutatás. Jaj CSAK SZAVAZATOT NE LÁSSAK! Majd megcinkelem az Ipsost, mert az úgy is haver. Adok 10 libát a kutatásvezetőnek, meg a kérdőívfeldolgozónak. Csak szavazat ne legyen!
DEMOKRATAAAAAA! Színtiszta balos demokrataaaa! LVTRSAK.
És még valamit:
Azt mondta Hajdú-Bét-re, hogy nem értettek hozzá, erre kiderül hogy a családi vállalkozásuk a faterrel Bécsben libakereskedelemmel foglalkozik 20 éve!!!!!!!!
Demokrataaaaaa! naggyon nagy demokrataaaaa!
Demokrata az aki nem fél arcátlanul belehazudni a pofádba.
Válasszátok meg sggfjek! Az MSZP hátán...

Balt 2013.08.26. 20:45:41

@rabelais: Ja. De az autóvétel eléggé kis szegmense csak a nyilvános árverés.
süti beállítások módosítása