HTML

Politikazabáló

Minden, ami politika. Minden politika. Szakmai és szubjektív szemmel. .................................... politikazabalo@gmail.com

Friss topikok

2010.04.04. 14:37 Politikazabáló

Pillanatképek a kampányból

Címkék: jobbik bankadó bokros lajos mdf szdsz ítéletnap plakát

Jobbik

A héten kiderült, hogy a Jobbik bankadót vetne ki. Sőt, a rádióban hallható legújabb reklámjukban a devizahitelesek megvédését hangoztatják. Ezzel az ügyes húzással ismét jelentős tömeget szólítanak meg. Hogy konkrétan mit kezdenének a devizahitelesekkel, az nem derül ki, de nem is kell, hiszen kampány van, és minden bizonnyal nem ők fognak kormányt alakítani, így sokkal bártabban ígérgethetnek, mint a korményképes erők. A válság miatt nehéz helyzetbe került devizahitelesek igen nagy réteget jelentenek, akiket a kampány hajrájában (is) érdemes megszólítani.

MDF(-SZDSZ)

A héten ismét volt egy kis botrány a párt körül. Újabb alapító, ezúttal Zsigmond Attila lépett ki a pártból. A hírben két érdekesség is van. 1) A választások előtt másfél héttel még mindig ezek a botrányok uralják a pártról szóló híreket, bár az utóbbi időben egyre több szó esik a programról is. 2) Még mindig van alapító a pártban?! 

Bokros Lajos két érdekes kijelentést tett: 

1) Ha az MDF bejut a Parlamentbe, hazajön, és ellenzéki szerepben politizálna tovább. Az érdekesség a második mondatában volt: "a párt frakcióját szertné vezetni". De mi lesz akkor Dávid Ibolyával?! Ha bejut a párt, nem ő vezetné a frakciót? Netán a pártelnök fölé nőtt?

2) Bokros második érdekes megnyilatkozása az volt, amikor lekommunistázta LMP-t. Nyilván nem ideológiai alapon, hanem a programja alapján. Erről talán később, de a megnyilvánulása jól mutatja, hogy mindkét párt ugyanazokért a szavazatokért küzd - egyre élesebb vitákban. Hasonlóan éles csörte volt a Klubrádióban Herényi Károly (MDF) és Tordai Bence (LMP) között. Fokozódik a harc a két kisebb párt között.

Egyéb

Vajon kié lehet az Ítéletnap című órisáplakát?

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikazabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr651893892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.04. 16:13:12

A szedett-vedett herényi MDFSZDSZ katyvasz szánalmas, nevetséges és hányinger.

szeri81 2010.04.08. 22:52:18

Látsz reális esélyt arra, hogy pl.Fidesz önállóan alakít kormányt? Hogy nem lesz szüksége a Jobbikra? Ill.az MDF-ben szavazót látsz, mint a Jobbikban?

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.04.08. 23:39:25

@szeri81: látok, sőt, biztos, hogy önállóan alakít kormányt. A 2. kérdést hogy érted?

szeri81 2010.04.09. 22:55:36

@Politikazabáló: Szia! Az írásodból tűnt úgy, hogy az MDF-ben több szavazót látsz, mint a JObbikban.

szeri81 2010.04.09. 23:02:51

Mostanában nem túlzottan követem a politikát, viszont szerintem a Jobbikban több van, mint a kkutatások mutatják, bár nemzetközi példák alapján nem 100%, hogy az EP választások után az OGY választásokon is hasonló eredményeket érnek el a radikálisnak mondott pártok...
Ami nekem bevált szokásom: első fordulóban kis pártra szavazni-ezt hiszem, hogy szükséges a többpárti politizálás (?) végett, ennyit tehetek...
Szerintem a FIDESZ nem tud önállóan kormányt alakítani!
Ha a jobb:-) oldalról közelítjük meg, nekik kell is egynéhány % Jobbik!
NA, de nemsokára itt a vasárnap és meglátjuk... Már alig várom!!!

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.04.11. 23:43:21

@szeri81: A Fidesz egészen biztos, hogy önállóan fog kormányozni, itt már csak a 2/3 a kérdés, a sima többség nem volt az. Nem igazán van szükségük a Jobbikra, de mostantól parlamenti ellenfél.

szeri81 2010.04.12. 00:26:48

Na ja!
A többség természetesen kérdés volt a szavazatok összesítéséig, ugyebár:-)
Mindenesetre érdekes a felállás, mindenképpen!
Kíváncsi vagyok!!!

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.04.14. 07:53:38

A többségre lehetett számítani, az biztos volt, csak a 2/3 nem.
Akkor én mit mondjak?! Én is nagyon kiváncsi vagyok. :)

Újbaloldalért 2010.04.28. 06:57:52

Az LMP-s Tordai Bence csúnyán lebőgött a XIII. kerületi második fordulóban - hallgaólagosan besegített Szanyi Tibornak. Ha nem mond le listás helyéről azzal azt bizonyítja, hogy direkt segítetette Szanyit. Nem jött be az LMP agresszív plakátolása, és a kerületiek nem csípték, hogy az LMP végül semmi helyi dolgot nem vetett fel - sőt a politikában igen tájékozatlannak tüntek.
süti beállítások módosítása